O nouă linie telefonică Telverde, înființată pentru elevi, studenți și părinți, în contextul începerii noului an școlar în plină pandemie

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat înființarea a două linii telefonice Telverde noi, care vor funcționa pentru elevi, studenți și părinți, respectiv pentru reprezentanți ai școlilor de stat sau administrației publice. Cele două linii telefonice vor fi gratuite și vor funcționa de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Prima linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, pentru obținerea de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanților școlilor de stat și administrației publice locale și va oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

ELIT

Ordonanța reglementează modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line și achiziția de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419