Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O nouă ambulanță tip C pentru Serviciul de Ambulanță Județean Alba: Achiziția autospecialei, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul de Ambulanță Județean Alba va beneficia de o nouă ambulanță tip C, în cazul în care proiectul de hotărâre va fi aprobat de către consilierii județeni, în data de 26 ianuarie.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba are ca scop principal acordarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească şi transportul medical asistat, respectiv consultaţii de urgenţă la domiciliu şi transport sanitar neasistat, utilizând, după caz, personal medical superior şi/sau mediu calificat la diferite niveluri, precum şi conducători auto formaţi ca ambulanţieri fiind permanent la dispozitia locuitorilor judetului Alba.

În acest sens, în vederea asigurării calităţii serviciilor medicale furnizate ca urmare a Direcţiei 3 “Creşterea calităţii actului medical” din cadrul“Strategiei Judeţului Alba în domeniul sănătăţii, 20182023, este necesară suplimentarea parcului auto a Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu o autospecială – Ambulanţă Tip C, întrucât în momentul de faţă ambulanţele de acest tip existente în dotare funcţionează cu intermitenţe din cauza problemelor tehnice.

Prin adresa nr.6885/17.11.2022, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba sub nr.25075/21.11.2022, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba a fundamentat nevoia dotării serviciului cu autoutilitara specificată în vederea intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic.

Având în vedere cele expuse, în temeiul art.182 alin. 2 din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căruia proiectele de hotărâri pot fi propuse de consilierii judeţeni, de preşedintele consiliului judeţean, de vicepreşedinţii consiliului judeţean sau de cetăţeni, în condiţiile legii, a fost iniţiat proiectul de hotărâre înregistrat cu nr. 19 din 18 ianuarie 2023.

Astfel, prin acest Proiect de hotărâre se are în vedere stabilirea cadrului de cooperare şi colaborare între parteneri în vederea îmbunătăţirii accesului la serviciile de urgenţă prespitaliceşti prin reducerea timpului în care pacientul ajunge la unităţile şi compartimentele de primiri urgenţe, respectiv a timpului în care acesta este investigat, consultat şi i se administrează primele tratamente medicale recomandate prin achiziţia unei autospeciale – Ambulanţă de tip C.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea