Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

O nouă amânare a procesului în care Augustin Lazăr contestă revocarea sa din funcţie, la Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat, marți, pentru a doua oară procesului prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de ministrul Justiţiei deoarece nu s-a îndeplinit procedura de citare pentru unul dintre intervenienți. Următorul termen a fost fixat pentru 23 aprilie.

”La termenul de astăzi, judecarea dosarului a fost amânată pentru 23 aprilie deoarece nu a fost îndeplinită procedura de citare cu una dintre persoanele care au solicitat intervenția în această cauză”, a precizat Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.

La primul termen instanța a amânat judecarea pentru a se pronunța asupra admisibilității cererilor de intervenție formulate de Asociația Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor și două persoane fizice.

”S-a amânat pentru 2 aprilie întrucât, în acest dosar au fost formulate trei cereri de intervenție, este vorba despre două persoane fizice și o asociație a procurorilor. Este vorba despre o intervenție accesorie, una dintre părți și asociația procurorilor susțin apărarea procurorului general iar cealaltă persoană susține apărarea Ministerului Justiției. Instanța a citat fiecare parte iar după audierea lor, la termenul de judecată de astăzi, va stabili dacă se admit aceste cereri de intervenție în cauză, sau nu”, a explicat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanței.

În încheierea publicată pe portalul Curții de apel Alba Iulia, la primul termen, Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor i s-au cerut să depună documentele care atestă că este constituită legal.

”Amână soluţionarea cauzei faţă de lipsa de procedură cu intervenienții Stan Pompiliu Gheorghe şi Stancu Emilian şi la solicitarea apărătorului ales al reclamantului. Pune în vedere intervenientei Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor să depună la dosar în copie certificată pentru conformitate cu originalul Statutul asociației, extras din registrul asociațiilor și fundațiilor de la judecătorie, de unde să rezulte conducerea asociației şi să indice membrii acesteia. Se vor cita toți intervenienții în vederea discutării admisibilității cererilor acestora”, se arată în soluția pe scurt, publicată în 19 martie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia. Anterior acestei decizii, în noiembrie 2018, reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul. Atunci, Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia privind necompetenţa teritorială, astfel că procesul urma să continue la Curtea de Apel Bucureşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Trafic îngreunat pe autostrada A1, pe ambele sensuri, după ce anvelopa unui tir a explodat. Alte două mașini au lovit un parapet în urma scurgerilor de carburant Traficul de pe autostrada A1, sensul Râmnicu-Vâlcea – Deva, este îngreunat, după ce anvelopa unui tir a explodat, sâmbătă dimineața, în jurul orei 09:00. În urma scurgerilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea