Rămâi conectat

Curier Județean

O mitralieră – model 1907/1912, exponatul lunii augst la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

mitraliera muzeuLa Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisat, marţi, 5 august a.c., la ora 11.00, Exponatul lunii august. Cu această ocazie va fi expusă una dintre armele care au marcat Primului Război Mondial: o mitraliera de companie Schwarzlose model 1907/1912. 

A fost o mitralieră cu tub pentru răcirea cu apă, de calibru 7,92, 400 de focuri pe minut. A fost inventată de Andreas Schwarzlose în anul 1902, patentul aprobat de conducerea armatei austro-ungare in anul 1905  producţia fiind realizată începand cu anul 1907. A fost mitraliera standard a armatei austro-ungare menită să sprijine infanteria dar, a fost folosită şi de flota militară şi de cea aeriană.  După încheierea conflagraţiei mitraliera a rămas în uz până în anul 1948 fiind folosită de diferite tări: Romania, Germania, Israel, Bulgaria, Olanda, Italia, Rusia, Ungaria, Austria, Yugoslavia, Cehoslovacia, Grecia”, explică reprezentantul muzeului.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate de excepție la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, Blaj: O notă de 10 la Evaluarea Națională și 12 la Bacalaureat 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate de excepție la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, Blaj: O notă de 10 la Evaluarea Națională și 12 la Bacalaureat 2024 Absolvenții Colegiului Național „Inochentie Micu Clain”, Blaj au obținut rezultate remarcabile atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat 2024.  Săptămâna aceasta au fost comunicate rezultatele finale din cadrul Evaluării Naționale și din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea