Rămâi conectat

Societate

O masă împărătească la cantina studenţească

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia este unitatea de alimentaţie publică din Alba Iulia unde, fără doar şi poate, se mănâncă cel mai bine. Ieftin şi bun, ca la mama acasă! În această perioadă, priceputele bucătărese gătesc şi preparate de post: iahnie de fasole, pilaf de orez cu ciuperci, şniţele din soia etc. Cantina este deschisă zilnic de la 11.30 la 15.00, iar mâncarea se vinde „ca pâinea caldă”. Pe lângă studenţi, aici iau prânzul reprezentanţii instituţiilor publice din apropiere, dar şi muncitorii are lucrează la proiectul privind reabilitarea Cetăţii Alba Carolina sau pur şi simpu oricine se află în zonă, mai ales că beneficiarii pot mânca un meniu complet chiar şi cu 5 – 6 lei, în funcţie de pretenţii.
Iar afluenţa mare de public poate fi explicată de preţurile studenţeşti şi calitatea excelentă a produselor culinare. Iată câteva exemple: *ciorbe: ardelenească – 2,30 lei, de văcuţă – 2,11 lei, de perişoare – 3,12 lei, de varză – 2,38 lei, de burtă – 4,60 lei, *garnituri: piure de cartofi – 1,55 lei, pilaf de orez cu ciuperci – 2,70 lei, cartofi prăjiţi – 2 lei, iahnie de fasole – 1,66 lei, *felul II: pulpe dezosate sau piept de pui la grătar – 5,1 lei, copanele de pui – 3,70 lei, ficăţei de pui – 2,11 lei, cotlet de porc – 4,30 lei, şniţel de porc – 4,31 lei, chifteluţe – 4,65 lei, salată de sfeclă roşie – 1,5 lei, chiflă – 0,5 lei, *desert: clătite – 1,3 lei (cu gem) – 2,8 lei (cu finetti). Masa este gustoasă şi săţioasă, pentru buzunarele celor care calcă pragul cantinei studenţeşti. Şi sunt foarte mulţi! Un exemplu bun de urmat şi de alte unităţi de alimentaţie publică, care ar putea să introducă, în plus, şi meniuri contra tichetelor de masă!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

7 noiembrie 2025 | Spectacolul ”După melci”, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, la finalul atelierului Arta actorului

Ioana Oprean

Publicat

în

7 noiembrie 2025 | Spectacolul ”După melci”, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, la finalul atelierului Arta actorului Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia prezintă vineri, 7 noiembrie 2025, spectacolul „După melci”, la finalul atelierului de Arta actorului. Teatrul de Păpuși „Prichindel” anunță prezentarea de final a Atelierului de Arta actorului, coordonat de […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba

Mădălina Opriș

Publicat

în

4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare.  Anterior epocii în care […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

4 noiembrie: Ziua internațională a bomboanelor (CandyDay). Cum să celebrezi produsele care ne îndulcesc viața aproape în fiecare zi

Ioana Oprean

Publicat

în

4 noiembrie: Ziua internațională a bomboanelor (CandyDay). Cum să celebrezi produsele care ne îndulcesc viața aproape în fiecare zi Cea mai populară sărbătoare a zilei de 4 noiembrie este Ziua bomboanelor (CandyDay). Ele ne atrag prin varietatea de culori, arome, dimensiuni şi forme, uneori amuzante. La începutul secolului al XIII-lea, englezii au împrumutat un cuvânt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea