Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O mămică din Alba încasează peste 17.200 de lei pe lună, indemnizație pentru creșterea copilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai mare indemnizație pentru creșterea și îngrijirea copilului, în județul Alba, este în cuantum de 17.200 de lei/lunar, în vreme ce 14 părinți iau peste 5.000 de lei.

bebelus si parintiNoua lege, prin care cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului a revenit la 85 la sută din salariu, s-a aplicat de la 1 iulie.

Odată cu intrarea în vigoare a acesteia, în județul Alba, 14 părinți încasează peste 5.000 de lei lunar pentru creșterea copilului, șase dintre ei având peste 10.000 de lei, iar cea mai mare indemnizație este de peste 17.000 de lei.

În județul Alba, peste 2.800 de părinți iau indemnizație pentru creșterea copilului, potrivit datelor din înregistrate în luna august, iar impactul bugetar este de peste un milion de lei, după intrarea în vigoare a noii legi, decât în aceeași perioadă a anu

De la 1 iulie, data la care Guvernul a implementat, la propunerea Parlamentului, actul normativ prin care a fost majorat la 85% cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului (ICC), la agenţia naţională şi la agenţiile teritoriale de plăţi şi inspecţie socială au fost depuse 142.990 dosare (129.226 femei şi 13.764 bărbaţi).

De la acea dată, limita minimă a indemnizaţiei în România este 1.063 lei, reprezentând 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată de 1.250 lei.

Impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie, la nivel național, a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de estimarea iniţială.

Topul indemnizaţiilor pentru creşterea şi îngrijirea copilului este condus de un parinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei si o indemnizatie de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoană autorizată să desfăşoare o activitate independent. Această indemnizație a fost suspendată după un control al Ministerului Muncii.

Locul secund este ocupat de o mamă din Bucureşti, cu venit de 110.786 lei şi indemnizaţie de 94.168 lei, din acelaşi tip de activitate, iar pe trei este un părinte din Constanţa, cu venituri de 87.874 lei si indemnizaţie lunară de 74.693 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea