Rămâi conectat

Ştirea zilei

O firmă din Pianu de Jos, amendată cu 100.000 de lei după ce a îngropat 40 de tone de pui și găini moarte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garda de Mediu Alba a deschis o anchetă după ce o societate comercială din Pianu de Jos, aflată în faliment, a îngropat pe raza teritoriului unde își desfășura activitatea, circa 20.000 de găini și pui moarte, cu toate că a fost înștiințată că animalele trebuie incinerate.

O firmă din Pianu de Jos a fost amendată de Garda de Mediu Alba, cu 100.000 de lei, după ce a îngropat 40 de tone de pui și găini moarte, potrivit comisarului șef, Dănuț Hălălai.

”Noi i-am amendat pentru nerespectarea autorizației de mediu. Autorizația de mediu spunea clar, în mod explicit, cadavrele se incinerează. Dânșii nu au făcut acest lucru și le-au îngropat direct în pământ. Pe lângă amendă, am dat ca măsură împrejmuirea locului unde s-a făcut îngroparea cadavrelor pentru că nu puteam dispune scoaterea cadavrelor afară și incinerarea lor. Gândiți-vă ce ar însemna chestia aceasta după o săptămână, două. Vă dați seama ce miros făceam acolo. Problema este că societatea este în faliment și este condusă de o casă de insolvență”, a spus Dănuț Hălălai.

Garda de Mediu Alba a dispus împrejmuirea perimetrului astfel încât pe acesta să nu poată pătrunde câini sau alte animale.

Puii și găinile au murit sufocate, în urma unui incendiu care a afectat partea de condiționare a aerului, potrivit sursei citate.

”Ei ne-au anunțat pe noi că au avut incidentul și au trimis Agenției de Protecția Mediului Alba o hârtie prin care întrebau dacă pot să le îngroape, iar APM a trimis o adresă clară că legea cere ca ele să fie incinerate”, a mai spus Hălălai.

Firma nu mai are activitate, fiind în faliment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea