O firmă din Constanța a primit licența de explorare pentru zăcământul aurifer de la Baia de Arieş
Zăcământul aurifer de la Baia de Arieş, perimetrul Geamăna – Colţii Lăzarului, va fi explorat în vederea exploatării de o firmă din Constanța administrată de actualul preşedinte al PSD Costineşti, Emanuela Gavrilă, fosta prietenă a lui Alexandru Mazăre (fratele fostului primar de Constanţa, Radu Mazăre).
Compania a primit chiar zilele trecute licenţa de explorare privind exploatarea resurselor de minereuri polimetalice şi auro-argentifere din respectivul perimetru.
Firma Blueberry Ridge Minerals SRL a fost înfiinţată în 2011 la Deva, de cetăţeanul american John Ernest Dahlman, care este acţionar unic, iar Ema Gavrilă este administrator.
De la înfiinţare până în prezent, firma nu a avut niciun angajat şi nu a prestat nicio activitate, lucru care nu l-a împiedicat pe preşedintele ANRM, Gheorghe Duţu, să îi acorde licenţa pentru zăcământul aurifer de la Baia de Arieş.
Interesant este că în august 2014 pentru acelaşi perimetru a mai fost depusă o ofertă la ANRM, dar firma respectivă a fost descalificată, pentru ca la noul concurs să câştige Blueberry Ridge Minerals SRL.
Potrivit antena3.ro, primarul de la Baia de Arieş, Traian Pandor, nu s-a arătat speriat că în oraşul său s-ar putea repeta scenariul Roşia Montană, şi nici de perspectiva folosirii cianurilor pentru exploatarea zăcământului aurifer. Pandor susţine că nu a ştiut de nicio firmă care ar fi câştigat licenţa pentru perimetrul Geamăna-Colţii Lăzarului, dar nu vede în asta ceva rău: „Părerile sunt împărţite la noi în oraş, oamenii au lucrat în minerit şi ar vrea locuri de muncă”.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci