Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

O firmă din Constanța a primit licența de explorare pentru zăcământul aurifer de la Baia de Arieş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zăcământul aurifer de la Baia de Arieş, perimetrul Geamăna – Colţii Lăzarului, va fi explorat în vederea exploatării de o firmă din Constanța administrată de actualul preşedinte al PSD Costineşti, Emanuela Gavrilă, fosta prietenă a lui Alexandru Mazăre (fratele fostului primar de Constanţa, Radu Mazăre).

Lacul-GeamanaCompania a primit chiar zilele trecute licenţa de explorare privind exploatarea resurselor de minereuri polimetalice şi auro-argentifere din respectivul perimetru.

Firma Blueberry Ridge Minerals SRL a fost înfiinţată în 2011 la Deva, de cetăţeanul american John Ernest Dahlman, care este acţionar unic, iar Ema Gavrilă este administrator.

De la înfiinţare până în prezent, firma nu a avut niciun angajat şi nu a prestat nicio activitate, lucru care nu l-a împiedicat pe preşedintele ANRM, Gheorghe Duţu, să îi acorde licenţa pentru zăcământul aurifer de la Baia de Arieş.

Interesant este că în august 2014 pentru acelaşi perimetru a mai fost depusă o ofertă la ANRM, dar firma respectivă a fost descalificată, pentru ca la noul concurs să câştige Blueberry Ridge Minerals SRL.

Potrivit antena3.ro, primarul de la Baia de Arieş, Traian Pandor, nu s-a arătat speriat că în oraşul său s-ar putea repeta scenariul Roşia Montană, şi nici de perspectiva folosirii cianurilor pentru exploatarea zăcământului aurifer. Pandor susţine că nu a ştiut de nicio firmă care ar fi câştigat licenţa pentru perimetrul Geamăna-Colţii Lăzarului, dar nu vede în asta ceva rău: „Părerile sunt împărţite la noi în oraş, oamenii au lucrat în minerit şi ar vrea locuri de muncă”.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea