Rămâi conectat

Ştirea zilei

O femeie din Alba i-a cerut banii înapoi în instanță bărbatului care „şi-a bătut efectiv joc” de sentimentele ei. I-a trimis peste 13.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

O femeie din Alba i-a cerut banii înapoi în instanță bărbatului care „şi-a bătut efectiv joc” de sentimentele ei. I-a trimis peste 13.000 de euro

O femeie din Alba care muncește de mai mulți ani peste hotare cere în justiție obligarea unui bărbat pe care îl credea iubitul său să îi restituie suma de 13.800 de euro.

Femeia a susținut că, pe parcursul a circa 4 ani, i-a trimis bărbatului numeroase sume de bani, după ce „i-a spus constant că o iubeşte, se arăta preocupat de starea sa de sănătate, o asigura continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale”.

„Nu am avut intenţia de a-l gratifica pe pârât cu sumele mai sus menţionate. Din discuţiile purtate prin intermediul reţelelor de socializare rezultă că îmi cerea constant diverse sume de bani, fie cu titlu de împrumut, fie pentru a cumpăra obiecte pentru casă, fie, pur şi simplu, pentru că avea nevoie. Îmi spunea ce face cu banii trimişi, respectiv renovări la casa dânsului: geamuri, uşi, parchet, zugrăvit, trimiţând şi poze în acest sens, pentru a-i dovedi ce a făcut cu banii. I-am trimis bani în ideea unui viitor comun”, a afirmat femeia în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Câmpeni.

Elit - Gustul Desăvârșit

A negat că i-a spus „ce-i al meu e şi al tău”

Bărbatul a respins toate afirmațiile femeii și a susținut că nu a avut nicio relaţie de iubire sau de concubinaj cu ea. A negat investiţiile făcute cu banii dați de femeie, precum și faptul că i-ar fi spus „ce-i al meu e şi al tău”.

„Atitudinea nesinceră a pârâtului este contrazisă flagrant de discuţiile purtate pe messenger. Pârâtul îi spune constant că o iubeşte, se arată preocupat de starea sa de sănătate, o asigură continuu de iubirea sa şi de autenticitatea sentimentelor sale, pentru ca, în acest fel, să obţină bani de la reclamantă. Sub imperiul promisiunilor pârâtului şi al sentimentelor declarate, intimata a înţeles să trimită sumele de bani, în speranţa alimentată de pârât că vor avea un viitor împreună. Evident, nu a putut crede că pârâtul o minte, câtă vreme acesta îi spunea mereu ce face cu banii, că investeşte în imobil tocmai pentru a avea unde să locuiască împreună”, e mai susține în acțiune, potrivit motivărilor publicate de instanțe pe rejust.ro.

Femeia a mai supus că bărbatul „şi-a bătut efectiv joc” de sentimentele ei și că i-a trimis sumele de bani din convingerea acesteia „de a-şi clădi un viitor”.

Nu a dovedit încheierea unui contract de împrumut

Reclamanta a mai spus că nu i-ar fi trimis peste 10.000 euro, dacă relaţia nu era una serioasă și a dovedit afirmațiile bărbatului prin depunerea la dosar a convorbirilor purtate de-a lungul anilor prin intermediul rețelelor de socializare. Judecătoria Câmpeni i-a dat dreptate femeii, dar în apel, la Tribunalul Alba, acțiunea acesteia a fost respinsă.

„Transferurile bancare efectuate pe numele apelantului nu pot constitui o probă suficientă pentru dovedirea contractului de împrumut, cu atât mai mult cu cât sumele virate sunt cuprinse între 50 şi 300 de euro, au fost trimise pe parcursul a mai mulţi ani şi nu cuprind nicio referinţă cu privire la natura sumelor virate. Întrucât în speţă nu a fost dovedită încheierea unui contract de împrumut între părţi, Tribunalul, va admite apelul declarat, va schimba în parte sentinţa atacată şi rejudecând în aceste limite va respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba, din 20 aprilie 2023.

Femeia care se consideră păgubită mai poate formula recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Definitivat 2024| Profesorii se pot înscrie până pe 13 octombrie. CALENDARUL complet

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Definitivat 2024| Profesorii se pot înscrie până pe 13 octombrie. CALENDARUL complet

Conform Ministerului Educației, profesorii au posibilitatea să-și depună dosarele pentru examenul de definitivat din anul 2024 până la data de 13 octombrie. Acest lucru a devenit posibil odată cu semnarea ordinului de aprobare a Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2023-2024.

Ministerul Educației a subliniat că, având în vedere intrarea în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, examenul de definitivat se va desfășura conform prevederilor Legii educației naționale nr. 1/2011, cu toate modificările și completările ulterioare, până în anul școlar 2027-2028 inclusiv.

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul examenului de definitivat pentru anul 2024 este următorul:

Până la data de 13 octombrie 2023: Profesorii se pot înscrie la unitățile de învățământ;

În perioada 16-27 octombrie 2023: Dosarele de înscriere vor fi transmise la inspectoratele școlare, iar candidații vor fi informați cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere;

Până la data de 31 mai 2024: Vor avea loc inspecții de specialitate, prima inspecție până la 9 februarie și a doua până la 31 mai;

În intervalul 3-14 iunie 2024: Candidații vor completa dosarele lor;

La data de 24 iulie 2024: Va avea loc susținerea probei scrise;

La data de 30 iulie 2024: Rezultatele inițiale vor fi afișate;

În zilele de 30-31 iulie 2024: Se va permite înregistrarea contestațiilor;

La data de 6 august 2024: Vor fi afișate rezultatele finale ale examenului de definitivat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO: Emilian Achim, omul care a deschis primul muzeu privat din România, a împlinit 83 de ani. A lansat două cărți, chiar de ziua sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Emilian Achim, omul care a deschis primul muzeu privat din România, a împlinit miercuri 27 septembrie, 83 de ani. A lansat două cărți, chiar de ziua sa.

Citește și: FOTO: Trăieşte… într-un muzeu la Almaşu Mare, cu peste 10.000 de obiecte tradiţionale ale Apusenilor. Nea Achim, omul care a deschis primul muzeu privat din România

Nea Achim, din Almaşu Mare este un pasionat de tot ce îl înconjoară, lucruri autentice româneşti, care de-a lungul a trei decenii a reuşit să strângă peste 10.000 de obiecte, vechi de sute de ani. În casa sa, acum muzeu, stă la loc de cinste o colecţie vastă, ce cuprinde obiecte folosite în agricultură, minerit, în prelucrarea lemnului, a pietrei, colecţii numismatice, dar şi obiecte bisericeşti sau chiar vestimentare, precum portul popular. Toate au fost adunate din diverse locuri sau de la vecini, unele fiind salvate chiar şi de la fier vechi. Încă din stradă, casa-muzeu atrage toate privirile.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Iubitor al folclorului și datinilor românești, Emilian Achim este un păstrător al tradiției autentice, fiind un exemplu de mare român.

A adunat la muzeul său din Almașu Mare peste 15.000 de obiecte care ilustrează viața oamenilor din Munții Apuseni. O adevărată comoară care va fi lăsată generațiilor următoare, pentru a vedea cum se trăia odinioară în aceste frumoase locuri.

Astăzi, de ziua sa, Emilian Achim a lansat două cărți: Stânca de Granit și Țara Moților – leagăn al neamului românesc, volume care ne arată cine suntem, care este identitatea noastră ca popor.

La mulți ani! Vă mulțumim pentru lucrurile extraordinare făcute pentru județul Alba!”, a scris președintele CJ Alba, Ion Dumitrel pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a furat 25 de litri de motorină însă nu a fost destul de bună pentru BMW-ul cumpărătorului: Cum s-a terminat aventura hoțului ghinionist

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba a furat 25 de litri de motorină însă nu a fost destul de bună pentru BMW-ul cumpărătorului: Cum s-a terminat aventura hoțului ghinionist

Un bărbat din Alba a scăpat de un proces pentru infracțiunea de furt calificat, după ce procurorul a cerut renunțarea la urmărirea penală.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea în data de 14 septembrie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

La data de 5.04.2022, în jurul orei 22.00 inculpatul, martorul şi cumpărătorul se aflau la locuinţa celui din urmă. inculpatul i-a propus proprietarului locuinței să îi vândă, cu suma de 100 de lei, 25 de litri de motorină, pe care nu o avea la momentul respectiv, dar, o va sustrage din rezervoarele autocamioanelor parcate la ieşirea spre localitatea Cistei, în cazul în care cel de-al doilea era de acord să o cumpere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bărbatul a acceptat propunerea şi astfel, la data de 6.04.2022, în jurul orei 3.00, pe timp de noapte, inculpatul, aflat în stare avansată de ebrietate, a desfăcut buşonul rezervorului de la autocamionul marca Volvo, aparţinând persoanei vătămate şi a sustras cantitatea de 25 litri de motorina.

Inculpatul a revenit la locuinţa cumpărătorului şi a introdus carburantul sustras în rezervorul autoturismului acestuia, marca BMW. Acesta a pornit motorul autoturismului, însă nu a fost mulţumit de modul în care funcţionează cu motorina sustrasă şi i-a comunicat inculpatului că nu o va cumpăra.

Inculpaţii au scos motorina din rezervor, au depozitat-o în acelaşi bidon, iar carburantul a rămas la locuinţa complicelui, urmând ca acesta să găsească un cumpărător.

La data de 6.04.2022, autorul furtului şi complicele acestuia au fost identificaţi de organele de poliţie. Ambii inculpaţi au recunoscut şi regretat comiterea faptelor, iar complicele a predat bidonul cu motorină.

Partea vătămată a arătat că valoarea prejudiciului este de 210,75 lei, însă nu mai doreşte continuarea cercetărilor în cauză şi nu se constituie parte civilă, întrucât i-a fost restituită întreaga cantitate de motorină sustrasă.

Decizia este definitivă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare