Rămâi conectat

Curier Județean

O femeie din Aiud, moartă de beată la volan și fără permis a accidentat o mașină și a fugit de la locul accidentului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De un caz mai puțin obișnuit au avut parte azi-noapte polițiștii rutieri din Aiud, când au fost sesizați de producerea unui accident rutier pe raza municipiului, în urma căruia șoferul a fugit de la locul accidentului.

La scurt timp de la sesizare, oamenii legii au identificat autorul accidentului și nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că este vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani din Aiud, care conducea mașina  într-o stare avansată de ebrietate și fără permis de conducere.

Din primele cercetări ale polițiștilor, reiese faptul că, azi-noapte, în jurul orei 5.00, s-a urcat la volanul unei mașini, împreună cu proprietarul acesteia pe locul din dreapta al autoturismului. După ce au acroșat o altă mașină parcată pe o stradă din municipiu cei doi au părăsit locul accidentului până ce au fost identificați de agenții de poliție.

Femeia, care în urma testării cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 1,15% alcool în aerul expirat, s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea a trei infracțiuni, iar proprietarul autoturismului și totodată partenerul de distracție al șoferiței, cu un altul, pentru comiterea infracțiunii de încredințare cu bună știință a mașinii unei persoane care nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “ca urmare a verificărilor efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit faptul că Bianca L., de 35 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, proprietatea lui Gheorghe M., nu a respectat semnificaţia indicatorului „OPRIRE” şi nu a acordat prioritate de trecere unui autotractor, care tracta o semiremorcă, ansamblu condus regulamentar, de Florin B., de 27 ani, din judeţul Olt, intrând în coliziune cu acesta.

Imediat după producerea accidentului, Bianca L., a părăsit locul producerii evenimentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificată ulterior pe o stradă din Aiud.

Cu ocazia identificării, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,15 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condusă la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificări poliţiştii au stabilit faptul că Bianca L., nu deţine permis de conducere valid pentru nici o categorie de autovehicule.

Faţă de femeie se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame/litru alcool pur în sânge” şi „părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului  fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, accident produs ca urmare a unei infracţiuni ”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 86 alin. 1, 87 alin.1 şi art. 89 alin 1 din OUG 195/2002 rep., iar faţă de Gheorghe M., proprietarul autoturismului , condus de Bianca L., pasager pe locul din dreapta al autovehiculului condus de aceasta, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de “încredinţarea  cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 alin. 3 din OUG 195/2002.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea