Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O familie de brașoveni a sacrificat porcul în interiorul casei: Vecinii s-au speriat și au apelat autoritățile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
O familie de brașoveni a sacrificat porcul în interiorul casei: Vecinii s-au speriat și au apelat autoritățile

Tradițiile și obiceiurile de Crăciun sunt transmise, cu sfințenie, din generație în generație. Un astfel de caz este la Brașov, unde câțiva localnici au apelat serviciul de urgență 112, după ce vecinul acestora s-a gândit să sacrifice un porc în casă.

A început deja perioada în care oamenii se pregătesc de tăierea porcului. Unii au și făcut-o deja, ținând cont mai mult sau mai puțin de reguli. Spre exemplu, zilele trecute, în Târgu Jiu, o familie a fost amendată pentru că a sacrificat porcul în stradă.

„La polul opus” se află un cetățean din Brașov care, din cauza frigului, a decis să sacrifice animalul în casă. Zgomotele și petele de sânge i-au speriat pe vecini. Aceștia s-au gândit imediat la o crimă și au sunat la numărul unic de urgență 112.

Bărbatul nu a fost sancționat de către oamenii legii, potrivit bizbrasov.ro.

Reguli de care trebuie să se țină cont la tăierea porcului

– Înainte de toate, porcul trebuie să fie consultat de un medic veterinar. Acesta va stabili dacă animalul este sau nu sănătos.

– Sacrificarea porcului se face doar prin asomare.

– Carnea ar trebui analizată pentru că poate da trichineloză, o bacterie extrem de periculoasă, recomandă Direcția Sanitar Veterinară.

Dacă porcul este bolnav, prin vânzarea necontrolată riscați să îmbolnăviți alți oameni sau animale. În plus, răspândirea bolilor la animale sau om se pedepseşte cu amenzi de până la 40.000 de lei, conform Observator.

Când se taie, de fapt, porcul pentru Crăciun

Data de 20 decembrie este cunoscută în popor ca fiind ziua de Ignat. În ziua de Ignat, pe 20 decembrie, se taie porcul atât în mediul rural cât și în cel urban.

De această zi se leagă foarte multe tradiții și superstiții. Se spune că la tăierea porcului nu trebuie să asiste oamenii miloși, pentru că porcul va pieri în chinuri, iar carnea lui nu va mai fi bună.

Oamenii de la sate obișnuiau să spună că porcul care este tăiat după 20 decembrie va slăbi, iar carnea lui nu va mai fi atât de fragedă. Conform tradiției, pentru a avea parte de noroc, belșug și sănătate, oamenii ar trebui să sacrifice porcul doar pe 20 decembrie, în ziua de Ignat.

În prezent, momentul sacrificării porcului a devenit un prilej de reunire a familiei. De obicei, mai ales la sat, la acest eveniment participă toţi membrii familiei şi el este pregătit în cele mai mici amănunte. Cu o seară înainte, oamenii de la sat pregătesc mai multe cuţite bine ascuţite, o butelie de gaz sau paie – pentru pârlit, dar şi vasele în care vor pune carne, slănină şi şoric.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea