Rămâi conectat

Actualitate

O fabrică din județul Alba, în pericol să se ÎNCHIDĂ din cauza facturilor imense la curent: A trecut pe generatoare, ca să facă economii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O fabrică din județul Alba, în pericol să se ÎNCHIDĂ din cauza facturilor imense la curent: A trecut pe generatoare, ca să facă economii

O fabrică din Alba este în pericol să se închidă din cauza facturilor foarte mari primite pentru energia electrică consumată. La Uzina de Vagoane din Aiud lucrează aproximativ 100 de oameni.

Potrivit conducerii societăţii, dacă în 3 – 4 luni preţul energiei electrice nu va scădea sau dacă guvernul nu va lua măsuri de ajutorare a sectorului de producţie, consiliul de administraţie ar putea să decidă închiderea societăţii şi concedierea celor aproape 100 de angajaţi.

„Factura pentru energie electrică este de circa 6 ori mai mare decât în luna decembrie. Noi avem contractată energie de 361,5 megawaţi oră, energie care în anul trecut ne costa 361.500 de lei, iar acum, în anul 2022, pentru aceeaşi cantitate de energie factura s-a urcat la 2.075.640 lei, adică de 5,7 ori mai mult, preţ care se va reflecta în costul de producţie, deci în preţul final al produsului”, a declarat Daniel Man, directorul executiv al societăţii.

Pentru a scădea puţin valoarea facturii la curent s-a recurs la folosirea unor generatoare electrice care s-au dovedit a fi mult mai rentabile.

„Încercăm să rezistăm fără a face disponibilizări, fapt care ne-a adus la metode rudimentare care amintesc de unele timpuri de mult apuse, închirierea şi folosirea unor generatoare electrice cu o putere de 140 Kwh, care consumă aproximativ 30 de litri de combustibil lichid pe oră. Aceasta este soluţia provizorie pe care am găsit-o”, a completat directorul fabricii.

Uzina de Vagoane Aiud este situată pe platforma fostei întreprinderi IMA Aiud şi execută lucrări de construcţie vagoane noi, reparaţii vagoane de marfă şi călători, respectiv construcţii sudate şi subansamble de mai multe feluri. De asemenea, are un laborator dotat pentru testări nondistructive mecanice şi cinetice, controlul metalografic, tratamente termice etc. Deţine hale acoperite pentru execuţia lucrărilor, hală vopsitorie cu mediu controlat, sablare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea