O echipă de IT-iști din județul Cluj au dezvoltat o aplicație care pre-testează online suspsecții de COVID-19

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

O echipă de IT-iști din județul Cluj au dezvoltat o aplicație care pre-testează online suspsecții de COVID-19

Pentru a reduce presiunea care a fost pusă de această criză epidemiologică pe sistemul medical din țară, o echipă de IT-iști din Cluj a dezvoltat un site menit să ajute autoritățile. Platforma se numește COVID Monitor și se folosește de Inteligența Artificială pentru a reuși să pre-testeze online suspecții de coronavirus.

Utilizatorii au la dispoziție un chestionar online cu un set de întrebări specifice simptomelor COVID-19, adresate într-un limbaj comun, menite să investigheze în detaliu simptomele, datele epidemice și factorii de risc, pentru determinarea cât mai exactă a prognosticului bolii.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„COVID Monitor este un proiect pilot de pre-testare online a suspecților de SARS-CoV-2 utilizând Inteligența Artificială. Conceptul pe care-l implementăm este stocarea unui număr mare de simptome și diagnostice preluate din centrele de triaj ale spitalelor (date de antrenament) și compararea modelului generat de ele cu auto-evaluarea furnizată de utilizatori online, rezultând un diagnostic prezumtiv”, se arată în prezentarea de pe site-ul platformei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Componenta de Inteligență Artificială (Machine Learning) va face o clasificare automată a simptomelor particulate introduse de fiecare utilizator online în parte, încadrându-l într-o categorie de diagnostic, în funcție de asemănările și deosebirile identificate în datele de antrenament.

Proiectul este realizat pe bază de voluntariat cu acordul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei