Rămâi conectat

Curier Județean

O echipă de IT-iști din județul Cluj au dezvoltat o aplicație care pre-testează online suspsecții de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă de IT-iști din județul Cluj au dezvoltat o aplicație care pre-testează online suspsecții de COVID-19

Pentru a reduce presiunea care a fost pusă de această criză epidemiologică pe sistemul medical din țară, o echipă de IT-iști din Cluj a dezvoltat un site menit să ajute autoritățile. Platforma se numește COVID Monitor și se folosește de Inteligența Artificială pentru a reuși să pre-testeze online suspecții de coronavirus.

Utilizatorii au la dispoziție un chestionar online cu un set de întrebări specifice simptomelor COVID-19, adresate într-un limbaj comun, menite să investigheze în detaliu simptomele, datele epidemice și factorii de risc, pentru determinarea cât mai exactă a prognosticului bolii.

„COVID Monitor este un proiect pilot de pre-testare online a suspecților de SARS-CoV-2 utilizând Inteligența Artificială. Conceptul pe care-l implementăm este stocarea unui număr mare de simptome și diagnostice preluate din centrele de triaj ale spitalelor (date de antrenament) și compararea modelului generat de ele cu auto-evaluarea furnizată de utilizatori online, rezultând un diagnostic prezumtiv”, se arată în prezentarea de pe site-ul platformei.

Componenta de Inteligență Artificială (Machine Learning) va face o clasificare automată a simptomelor particulate introduse de fiecare utilizator online în parte, încadrându-l într-o categorie de diagnostic, în funcție de asemănările și deosebirile identificate în datele de antrenament.

Proiectul este realizat pe bază de voluntariat cu acordul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea