Rămâi conectat

Curier Județean

O delegație a Colegiului Economic din Alba Iulia, prezentă la un concurs gastrologic internațional în Italia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Concurs Economic05În perioada 24-27 noiembrie 2014 o delegație formată din elevii: Muntean Olimpiu și Degan Bogdan, însoțiți de directorul Anca Dan și de profesorul Cetean Emil de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au participat la Concursul Gastronomic International ”Il tartufo nero della Valle Brembana”.

Concursul a fost organizat de Institutul Profesional Hotelier și Gastronomic din San Pellegrino. Terme pe două secțiuni: cocktailuri și gastronomie. Elevii ne-au mărturisit că nivelul de pregătire din școlile profesionale europene este extrem de exigent și profesionist. Este prima participare la un astfel de concurs a elevilor de la Colegiul Economic.
”Pentru mine a fost o experiență unică. Am avut oportunitatea să cunosc colegi din țările participante cu care am legat prietenii chiar dacă eram concurenți”, a spus Muntean Olimpiu.

Concurs Economic03”Sunt foarte încântat că am participat la acest concurs internațional, am văzut multe ingrediente care nu se regăsesc în bucătaria românească, exemplul cel mai elocvent a fost trufa care a fost ingredientul de bază al concursului. Îmi doresc foarte, foarte mult să particip și anul viitor”, Degan Bogdan.

La ceremonia de decernare a premilor a fost prezent și Consulul României la Milano, domnul Gheorghe Miloșan care a fost impresionat de prestația delegației noastre și a apreciat atât prezența cât și profesionalismul elevilor noștri.

În urma participării s-au pus bazele unor noi colaborări în parteneriat cu două unități de învățământ din Milano și s-au notat bunele practici care există în alte instituții care au aceeași specializare: technician în gastonomie și servicii. Astfel de participări sunt benefice și pentru elevi pentru că oferă diverse oportunități, sunt expusi unui mediu nou pentru învățare, care reprezintă un avantaj în experimentarea unor metode și tehnici noi.

”Avem nevoie de noi participări pentru a ne ridica la nivelul școlilor profesionale. Dacă la târguri internaționale ale firmelor de exercițiu suntem competitivi și obținem premii, iar munca este apreciată și recunoscută, la fel ne dorim ca și pe segmentul gastronomiei internaționale să pășim sigur și profesionist iar preparatele noastre să obțină premii. În acest an și cu această ocazie ne-am ghidat după motto-ul ”Am venit, am văzut și …. vom reveni ca să câștigăm”, ne-a declarat directorul Colegiului Economic Dan Anca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea