Rămâi conectat

Politică Administrație

O comună din județul Alba nu are nici măcar o palmă de asfalt! ALDE Alba va strânge semnături pentru acționarea în judecată a CJ Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că partidul pe care îl coordonează la noi în județ se mobilizează pentru strângerea de semnături în vederea acționării în judecată a Consiliului Județean Alba.

Lazăr spune că s-a săturat de un deceniu de promisiuni venite dinspre Consiliul Județean Alba, legate de asfaltarea unei porțiuni din DJ 107 K, respectiv cea de pe teritoriul comunei Întregalde. Deși acum 4 ani a început lucrările pe acest drum, ele s-au împotmolit la Roica, lăsând comuna Întregalde, din UE, și în anul 2018, fără o palmă de asfalt. Drumul județean DJ 107 K: Galda de Jos (DJ 107 H) – Mesentea – Galda de Sus – Măgura – Poiana Galdei – Modoleşti – Întregalde – Ivăniş – Ghioncani – DJ 107 I (Bârleşti) asigură legătura cu drumul județean DJ 107H și drumul național DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 37,5 km.

Ioan Lazăr a declarat: „La numai câțiva kilometri de Alba Iulia se află comuna Întregalde, care, țineți-vă bine! – nu are niciun metru de șosea asfaltată. Este a nu știu câta oară când am atras atenția atât președintelui, cât și Consiliului Județean Alba despre acest lucru. În Consiliul județean a fost votat și aprobat proiectul de asfaltare a drumului județean, până în comuna Întregalde, de aproape 10 ani, prin 2008, dacă nu mă înșel. De atunci au curs doar promisiuni, drumul care străbate comuna rămânând plin de gropi. Pentru o persoană vârstnică, ce trebuie să se deplaseze la Alba Iulia – la APIA, Casa de Pensii, spital – drumul este un adevărat risc. Dacă mergi cu mașina prin comună, se scutură în tine tot. Un bolnav care trebuie transportat cu ambulanța pe acest drum se supune unui și mai mare risc pentru sănătate din cauza zgâlțâielilor.

Primarul comunei Întregalde este la al treilea sau al patrulea mandat și a făcut parte, mai tot timpul, din partidul domnului președinte Dumitrel. Am cunoștință de faptul că și primarul comunei Întregalde a făcut nenumărate demersuri, cereri la CJ Alba, pentru asfaltarea acestui drum județean care străbate comuna, dar degeaba. ALDE Alba cere public CJ Alba, președintelui, măcar să aibă milă de locuitorii comunei Întregalde, dacă nu are alt interes electoral sau de altă natură. În caz contrar, luăm în calcul strângerea de semnături pentru a-i acționa în judecată pentru abuz în serviciu conform articolului 297 Cod Penal. Bani cu nemiluita din Consiliul Județean Alba s-au dus însă către alți primari, cunoștințe bune, prieteni sau colegi de partid în PD. Asfaltul se oprește la Roica.

Țin minte că eram consilier județean pe atunci când s-a votat asfaltarea acestui drum și au fost alocați și bani. Dar de atunci, nimic. Eu înțeleg că nu sunt mulți locuitori acolo, deci nu sunt mulți votanți. Dar drumul e groaznic și scade mult din potențialul turistic extraordinar al zonei. Este un drum de piatră, cu gropi, pe care bagă din când în când autogrederul să-l niveleze. Trebuie să ai curaj să mergi cu mașina pe acel drum!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea