Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

O comună din județul Alba ”a văzut” pentru prima dată asfaltul

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O comună din județul Alba ”a văzut” pentru prima dată asfaltul

Echipa liberală de la Primăria Comunei Întregalde, condusă de primarul Teodor Florea și viceprimarul Adrian Elisei Florea, au dovedit că se poate face administrație eficientă și cu resurse bugetare limitate, iar dovadă stau realizările de până acum:

Modernizarea şi extinderea căminului cultural din satul Necrileşti.

  • Modernizarea drumului comunal Tecşeşti – Ilieşti pe o lungime de 8,2 km.
  • Extinderea iluminatului public în satele comunei.
  • Lucrări anuale pentru întreţinerea drumurilor comunale şi vicinale.
  • Reabilitarea şi dotarea cu sistem de sonorizare şi costume populare a căminului cultural din satul reşedinţă de comună.
  • Achiziţionarea unui boldoexcavator pentru deservirea nevoilor proprii ale comunei şi ale locuitorilor.
  • Finalizarea retrocedărilor conform legii fondului funciar.
  • Eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile aferente locuinţelor.
  • Începerea procedurii pentru realizarea cadastrului sistematic al terenurilor în vederea înscrierii acestora în cartea funciară.
  • Sprijinirea parohiei  ortodoxe Întregalde I,   filia  Necrilesti, prin alocarea  sumei de  25.000 lei  în vederea efectuării lucrărilor  de reparații a bisericiii.

Totodată, a fost depus prioectul de finanțare pentru montarea sistemelor fotovoltaice la  gospodăriile  izolate, derulat prin AFM.

Fiind o comună aflată într-o zonă montană, activitatea principală a locuitorilor în acest moment este creșterea animalelor, însă, printr-un proiect implementat de Consiliul Județean Alba, este modernizată o porțiune de 6 km a drumului județean 107 K Galda de Jos – Mesentea – Benic – Întregalde, pe porțiunea cuprinsă între satele Roica și Ivăniș, sursa de finanţare fiind Programul Operațional Regional 2014-2020. Prin intermediul proiectului, care va fi finalizat în vara acestui an, locuitorii comunei vor acea un acces facil la coridoarele de transport europene şi naţionale și cu municipiul reședință de județ.  De asemenea, turismul se va dezvolta, putând fi descoperite mai ușor frumusețea locurilor, puritatea aerului, bunătatea și sufletul oamenilor, vatra spiritului romanesc din această zonă montană.

Încerc în fiecare zi să îmi pun experiența acumulată în administrație pentru a rezolva probleme locuitorilor. Un edil trebuie să fie în primul rând un primar pentru oameni, care să răsplătească încrederea cetățenilor. – Teodor Florea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea