Rămâi conectat

Actualitate

O carte de condoleanțe va fi deschisă la Sala Unirii în memoria Regelui Mihai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O carte de condoleanțe va fi deschisă în memoria Regelui Mihai, joi, la Sala Unirii din Alba Iulia, simbol și templu al României Mari, unde s-a semnat Actul de Unire.

Astfel, cei care doresc să-și ia rămas bun de la Majestatea Sa pot să-și lase gândurile în paginii cărții care va fi deschisă în memoria sa.

Inițiativa a fost a Consiliului Județean Alba și Primăriei municipiului Alba Iulia.

Guvernul va aproba în ședința de miercuri o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie.

Miercuri, 13 decembrie, la ora 11,00, sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I va ajunge pe Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș.

Evenimentul se va desfășura în prezența șefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei Române, și a membrilor Familiei Regale, a reprezentanților instituțiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe și ai Casei Majestății Sale.

Presa va avea acces la ceremonie. Publicul nu va avea acces la eveniment.

Tot miercuri, 13 decembrie, la ora 14,00, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea