Rămâi conectat

Ştirea zilei

O ARMĂ fabricată la CUGIR, folosită în masacrul din El Paso. De ce preferă americanii armele românești

Ziarul Unirea

Publicat

în

O ARMĂ fabricată la CUGIR, folosită în masacrul din El Paso. De ce preferă americanii armele românești

Anchetatorii americani au dezvăluit că arma folosită în atacul din 4 august, soldat cu 22 de morţi, era fabricată în România.

Puşca de asalt folosită în masacrul din El Paso, în care un tânăr a deschis focul într-un mall ucigând 22 de oameni şi rănind 26, este de fabricaţie românească, scrie Texas Tribune citând surse din anchetă. Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a precizat şi el, chiar înaintea masacrului, că este vorba de o puşcă WASR-10 pentru care a cumpărat muniţie rusească.

Seria WASR de puşti de asalt este produsă în cooperare de Fabrica de Arme Cugir şi Century International Arms din SUA, fiind bazată pe pistolul-mitralieră, calibrul 7,62 mm, model 1963, varianta românească a celebrul Kalaşnikov rusesc (AK-47).

De ce preferă americanii armele româneşti făcute la Cugir

Documentele oficiale de pe site-ul tratatului privind comerţul cu arme arată că numai în 2018 ţara noastră a exportat în SUA 9.267 de puşti de asalt, dintre care 9.222 pentru utilitzare civilă.

Americanii sunt fanii armelor româneşti, spune un expert consultat de Texas Tribune, datorită preţului accesibil. În Statele Unite, astfel de arme sunt extrem de populare, dat fiind că se pot cumpăra chiar şi cu mai puţin de 500 de dolari. Singura condiţie este ca doritorii să precizeze că le achiziţionează în “scopuri sportive”.

Poliţia din El Paso a precizat că arma fusese cumpărată legal, cel mai probabil printr-o comandă făcută online şi ridicată dintr-un magazin de arme din Texas.

Armele de asalt sunt interzise doar în 6 state americane şi în Districtul Columbia.

Atacatorul de la El Paso, un bărbat alb de 21 de ani care s-a predat după masacru, riscă pedeapsa capitală. Autorităţile federale au anunţat că doresc să ceară pedeapsa cu moartea împotriva acestui bărbat, suspectat că a fost motivat de ură faţă de hispanic. El ar fi redactat şi un manifest anti-hispanic înainte de comiterea masacrului. Cazul este tratat drept unul de „terorism intern”, a anunţat justiţia federală americană.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea