O administraţie responsabilă nu instigă profesorii! La Sebeş, florile, teii şi gazonul nu ţin loc de săli de clasă!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

O administraţie responsabilă nu instigă profesorii! La Sebeş, florile, teii şi gazonul nu ţin loc de săli de clasă!

O spun clar şi răspicat! Viitorul unei societăți sănătoase are la bază educația, iar asta trebuie să știe și cei care conduc administrația locală din Sebeș. De asemenea, dezvoltarea sistemelor de învățământ și asigurarea unei baze solide atât materiale, cât şi instituționale, trebuie să constituie o prioritate!

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

La Sebeș, în cazul celor două școli – Liceul Tehnologic și Școala Germană – e nevoie de soluții concrete şi asumate, nu doar să se mimeze luarea unor decizii care fac rău părinților și deo­potrivă copiilor. De ce nu toți copiii din municipiul Sebeș au dreptul la condiții decente de învățământ? Adevărul este că atunci când culoarea politică, interesul de gaşcă și cel de partid devorează bugete mari pe proiecte inexistente sau nefolositoare ajungem să ne confruntăm cu situații de acest gen.

La Sebeș problemele sunt vechi, nu se cunosc de ieri, de azi. Trebuie să fiu tranşant şi să spun că avem nevoie de ambele instituții de învățământ – și de Școala Germană, și de Liceul Tehnologic! Acestea fac cinste oraşului! Suntem obligați să le sprijinim atât financiar, cât și instituțional, pentru că aici învață copiii, copiii Sebeşului, cei care ne fac să fim mândri de locul în care trăim! Așa cum se cunoaște, în fiecare an m-am implicat în rezolvarea problemelor existente în şcolile din Sebeş, dar acum, instituţional, Şcoala Germană și Liceul Tehnologic nu ajung la o soluție.

Din păcate, cei care suferă, din pricina faptului că administrația locală mimează implicarea și necesarul sprijin ce trebuie oferit școlilor, sunt elevii! Timpul trece și realitatea nu e cea pe care ne-o dorim. Trebuie să recunoaștem că în privința dezvoltării, orașul Sebeșul e mult rămas în urmă. Localități și orașe mult mai mici decât Sebeşul, care nu au o putere economică la fel, au construit bazine la care au acces elevii, s-au implicat în ridicarea de noi școli și au modernizat unități școlare și grădinițe.

Îi atrag atenția domnului primar al municipiului Sebeș, Dorin Nistor, că florile, teii și gazonul artificial nu țin loc de săli de clasă, de bănci, tablă și cretă! Din păcate, elevii de la Școala Germană sunt nevoiți să-și desfășoare orele de curs în sala de sport şi în încăperi care nu au această destinație, iar administrația locală, cea care ar trebui să intervină, de la care cetățenii au mari așteptări, nu face nimic. Poate, așa, un ușor… joc de glezne, de ochii lumii… Aș vrea să nu uite acest distins domn primar al Sebeșului, care a avut la dispoziție cel mai mare buget din istoria acestui oraș, că vine și vremea decontului și atunci vom vedea dacă va avea curajul să se uite în ochii locuitorilor municipiului!

Totodată, îi rog public pe directorii celor două instituții de învățământ să se întâlnească și să rezolve această problemă!

Radu CRISTIAN, consilier local PRU al municipiului Sebeş

Save

Save

Save

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

ineptul 3 noiembrie 2017 at 21:17

…intradevar, nu tin loc de sali de clasa, dar tin loc de imagine. Nu suntem prea interesati , doar de ce credem ca este frumos, de ce putem sau avem ce povesti. Mai conteaza scoala ?, sau salile de clasa?. Desigur ar trebui cu totii sa purtam acest gind, daca-l intelegem, daca nu ce mai conteaza?. Este o vorba paguboasa ,,carte multa nu se cere…,iar daca sti la ce-ti foloseste ca sti?,…lumea te vrea obtuz si neinstruit pentru a te folosi pe interes,…

lia 3 noiembrie 2017 at 22:21

au disparut florile!oare unde sunt si cine are grija de ele?!

Oly 5 noiembrie 2017 at 19:43

…mai draga, numa sebesenii au putut sa-si aleaga primar un vintan care este acu albaiulean,,zau zau zau..chiar n-ati gasit un sebesan de primar… da bine ca n-ati ales un african… mai sebesenilor

oaia de daia 7 noiembrie 2017 at 10:26

Au ales ca oaia, cum spune daia !

smecheria 6 noiembrie 2017 at 10:44

Daca doar de flori si tei ar fi vorba ! Au inceput strazile din oras sa depuna petitii la toate forurile competente, pentru faptul ca le nenorocesc casele si linistea camioanele supraincarcate cu lemne. Cele maimulte, se furiseaza mai ales la ceas de noapte pe strazile principale, dar mai ales pe cele laterale, cu scopul de a scapa de controale. In loc sa gandeasca rute ocolitoare ca de ex pe Dupa gradini, oficialitatile se fac ca nu vad problema. Au deudat florile probabil. Poate se vor trezi cu strazi blocate si manifestatii de protest.

Comentariile sunt oprite