Rămâi conectat

Politică Administrație

O administraţie responsabilă nu instigă profesorii! La Sebeş, florile, teii şi gazonul nu ţin loc de săli de clasă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

O administraţie responsabilă nu instigă profesorii! La Sebeş, florile, teii şi gazonul nu ţin loc de săli de clasă!

O spun clar şi răspicat! Viitorul unei societăți sănătoase are la bază educația, iar asta trebuie să știe și cei care conduc administrația locală din Sebeș. De asemenea, dezvoltarea sistemelor de învățământ și asigurarea unei baze solide atât materiale, cât şi instituționale, trebuie să constituie o prioritate!

La Sebeș, în cazul celor două școli – Liceul Tehnologic și Școala Germană – e nevoie de soluții concrete şi asumate, nu doar să se mimeze luarea unor decizii care fac rău părinților și deo­potrivă copiilor. De ce nu toți copiii din municipiul Sebeș au dreptul la condiții decente de învățământ? Adevărul este că atunci când culoarea politică, interesul de gaşcă și cel de partid devorează bugete mari pe proiecte inexistente sau nefolositoare ajungem să ne confruntăm cu situații de acest gen.

La Sebeș problemele sunt vechi, nu se cunosc de ieri, de azi. Trebuie să fiu tranşant şi să spun că avem nevoie de ambele instituții de învățământ – și de Școala Germană, și de Liceul Tehnologic! Acestea fac cinste oraşului! Suntem obligați să le sprijinim atât financiar, cât și instituțional, pentru că aici învață copiii, copiii Sebeşului, cei care ne fac să fim mândri de locul în care trăim! Așa cum se cunoaște, în fiecare an m-am implicat în rezolvarea problemelor existente în şcolile din Sebeş, dar acum, instituţional, Şcoala Germană și Liceul Tehnologic nu ajung la o soluție.

Din păcate, cei care suferă, din pricina faptului că administrația locală mimează implicarea și necesarul sprijin ce trebuie oferit școlilor, sunt elevii! Timpul trece și realitatea nu e cea pe care ne-o dorim. Trebuie să recunoaștem că în privința dezvoltării, orașul Sebeșul e mult rămas în urmă. Localități și orașe mult mai mici decât Sebeşul, care nu au o putere economică la fel, au construit bazine la care au acces elevii, s-au implicat în ridicarea de noi școli și au modernizat unități școlare și grădinițe.

Îi atrag atenția domnului primar al municipiului Sebeș, Dorin Nistor, că florile, teii și gazonul artificial nu țin loc de săli de clasă, de bănci, tablă și cretă! Din păcate, elevii de la Școala Germană sunt nevoiți să-și desfășoare orele de curs în sala de sport şi în încăperi care nu au această destinație, iar administrația locală, cea care ar trebui să intervină, de la care cetățenii au mari așteptări, nu face nimic. Poate, așa, un ușor… joc de glezne, de ochii lumii… Aș vrea să nu uite acest distins domn primar al Sebeșului, care a avut la dispoziție cel mai mare buget din istoria acestui oraș, că vine și vremea decontului și atunci vom vedea dacă va avea curajul să se uite în ochii locuitorilor municipiului!

Totodată, îi rog public pe directorii celor două instituții de învățământ să se întâlnească și să rezolve această problemă!

Radu CRISTIAN, consilier local PRU al municipiului Sebeş

Save

Save

Save

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea