Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Nunta de Aur” la Alba Iulia: Majorarea bugetului pentru desfășurarea evenimentului dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Nunta de Aur” la Alba Iulia: Majorarea bugetului pentru desfășurarea evenimentului dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința din data de 27 septembrie un proiect care vizează modificarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023 privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea evenimentului „Nunta de Aur” dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie precum și alocarea sumelor aferente din bugetul local, capitolul „Asistență Socială”.

Prin aprobarea proiectului se prevede alocarea și cheltuirea anuală a sumei de până la 100.000 lei din bugetul local, capitolul Asistență Socială, pentru organizarea evenimentului „ Nunta de Aur”. Celelalte prevederi din Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023 privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea evenimentului „ Nunta de Aur” dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie precum și alocarea sumelor aferente din bugetul local, capitolul „Asistență Socială” rămân neschimbate.

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia a organizat începând cu anul 2007 sărbătorirea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr.155/24.04.2018 s-a aprobat cheltuirea sumei de până la 50.000 lei din bugetul local, capitol Asistență Socială, pentru organizarea evenimentului de sărbătorire a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie și acordarea sumei de 400 lei/cuplu. Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023 s-a aprobat Regulamentul pentru organizarea evenimentului „ Nunta de Aur” dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie precum și alocarea sumei de până la 75.000 lei /anual, din bugetul local, capitolul „Asistență Socială”.

Prin oferirea unei mese festive, cuplurile au ocazia să participă la activități de socializare. Anul acesta s-au înscris la eveniment 101 cupluri din care 88 cupluri au participat la masa festivă. De la organizarea evenimentului și până la această dată, există 8 cereri prin care se solicită acordarea sumei de 400 lei/cuplu, însă cererile nu au fost aprobate din motiv de lipsă fonduri, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Având în vedere creșterile prețurilor din ultima perioadă și numărul mare de solicitanți, cheltuielile pentru organizarea acestui eveniment nu se încadrează în suma aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023. Sunt solicitanți care s-au înscris la eveniment, dar nu au participat la masa festivă, din motive de sănătate. Arătăm că sunt eligibili pentru acest eveniment și li se poate acorda suma de 400 lei/cuplu. Aceștia, conform regulamentului, pot participa la masa festivă în anul următor. De asemenea, sunt și alte cheltuieli care nu au fost acoperite din bugetul alocat organizării acestui eveniment (spre exemplu achiziția de flori, etc.).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Urs depistat în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. Cetățenii, avertizați prin mesaj RO-Alert

Bogdan Ilea

Publicat

în

Urs depistat în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. Cetățenii, avertizați prin mesaj RO-Alert Cetățenii din satul Vidolm, comuna Ocoliș au fost avertizați marți, 30 aprilie prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate „A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Vidolm, comuna Ocoliș. S-a transmis mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă,” au transmis ISU Alba. Sfaturi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea