Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Numărul minim de pacienţi pe listele medicilor de familie a scăzut la 800

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul minim de pacienţie pe care un medic de familie trebuie să îi aibă pe listă a scăzut până la 800, potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Motivaţia acestei decizii vine din dorinţa de a creşte calitatea serviciilor oferite de medici dar şi de a da posibilitatea cât mai multor cadre medicale să profeseze, mai spune ministrul.

Potrivit contractului-cadru aprobat miercuri de Guvern, plata medicilor de familie se va face 50% pe servicii şi 50% per capita.

Ministrul a mai spus, cu ocazia unei dezbateri pe marginea noului contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014, că pentru medicina de familie a crescut alocarea cu 10%, din păcate, susţine el, o finanţare insuficientă, şi s-au mărit fondurile pentru medicina din ambulatoriu – 51%, iar pentru centrele multifuncţionale – 40,5%. Totodată, a crescut cu peste 64% finanţarea în ceea ce priveşte îngrijirea la domiciliu.

Un alt aspect important din contractul-cadru vizează reducerea numărului de documente care se solicită furnizorilor de servicii medicale, astfel că timpul economisit va putea fi folosit pentru pacienţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea