Numărul minim de pacienţi pe listele medicilor de familie a scăzut la 800

Numărul minim de pacienţie pe care un medic de familie trebuie să îi aibă pe listă a scăzut până la 800, potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Motivaţia acestei decizii vine din dorinţa de a creşte calitatea serviciilor oferite de medici dar şi de a da posibilitatea cât mai multor cadre medicale să profeseze, mai spune ministrul.

Potrivit contractului-cadru aprobat miercuri de Guvern, plata medicilor de familie se va face 50% pe servicii şi 50% per capita.

Elit ELIT

Ministrul a mai spus, cu ocazia unei dezbateri pe marginea noului contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014, că pentru medicina de familie a crescut alocarea cu 10%, din păcate, susţine el, o finanţare insuficientă, şi s-au mărit fondurile pentru medicina din ambulatoriu – 51%, iar pentru centrele multifuncţionale – 40,5%. Totodată, a crescut cu peste 64% finanţarea în ceea ce priveşte îngrijirea la domiciliu.

Un alt aspect important din contractul-cadru vizează reducerea numărului de documente care se solicită furnizorilor de servicii medicale, astfel că timpul economisit va putea fi folosit pentru pacienţi.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

dorin 21 martie 2013 at 20:18

ALOOOO ANUNTATIL SI PE TIMIS ca iel la ALMASU MARE avea numai 2 DOI

Comentariile sunt oprite