Rămâi conectat

Actualitate

Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost micşorat cu 233

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost micşorat cu 233, cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, fiind la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, potrivit unei hotărâri de guvern publicate marţi în Monitorul Oficial.

Hotărârea modifică HG nr. 185/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în sensul că numărul maxim de posturi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale este acum de 548, faţă de 598, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor ministrului şi ministrului delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică.

Tot HG 185/2013 este modificată, prin actul normativ publicat marţi în MO, în privinţa numărului maxim de posturi pentru unităţile şi activităţile de învăţământ şi cercetare din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate integral de la bugetul de stat, acesta fiind redus la 7.262, de la 7.425.

De asemenea, numărul maxim de posturi pentru unităţile din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat este acum de 4.478, faţă de 4.498.

Executivul a redus, prin aceeaşi hotărâre de guvern, numărul de posturi de la Autoritatea Naţională pentru Calificări – instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei -, de la 70, conform unui act normativ din 2011, la 56.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea