Rămâi conectat

Politică Administrație

Numărul elevilor din Alba care învață în școli neautorizate sanitar a scăzut cu circa 4.000 într-un an

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul elevilor din județul Alba, care învață în școli neautorizate sanitar, a scăzut cu circa 4.000 într-un an, iar procentul este sub 5%, a declarat, miercuri, șeful IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social.

Șeful IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a prezentat, la Instituția Prefectului Alba, starea unităților de învățământ la începutul anului școlar 2017 – 2018, precizând că 2.428 de elevi, dintr-un total de 51.213, învață în școli neautorizate sanitar.

”Îi mulțumesc domnului director al DSP Alba, Alexandru Sinea. Directorii mi-au spus că niciodată nu au stat aceste dosare (n.r. pentru autorizare sanitară de funcționare) în birou sau în sertarele DSP, iar dânșii au rezolvat rapid dacă au sesizat probleme sau chiar au oferit consiliere. Anul trecut au fost peste 6.000 de elevi. Acum, observați, numărul a scăzut. Asta înseamnă și interes din partea UAT-urilor și a colegilor mei directori, dar și a instituțiilor abilitate”, a spus Marcela Dărămuș.

De asemenea, inspectorul școlar general al IȘJ Alba a mai explicat că 91,47% din totalul clădirilor în care funcționează unități de învățământ dețin autorizație sanitară de funcționare sau sunt în curs de autorizare.

Școlile din Alba și-au început activitatea în condiții decente de funcționare, cei mai mulți directori de școli fiind preocupați încă dinainte de începerea vacanța de vară de efectuarea lucrărilor de reparații, modernizări sau dotarea claselor, cabinetelor, laboratoarelor și sălilor de sport, a mai spus Marcela Dărămuș.

La rândul său, șeful DSP Alba, Alexandru Sinea, prezent la ședința Comisiei de Dialog Social, a declarat că își dorește ca numărul elevilor care învață în instituții neautorizate sanitar să tindă spre zero, la începutul viitorului an școlar.

”Aș vrea să atrag acum atenția și mi-ar face o deosebită plăcere ca Instituția Prefectului să fie în continuare partenerul nostru. Acest număr de peste 2.000 de elevi, din totalul de 51.213, este mare pentru că suntem exigenți la acest capitol. Nu sunt dispus ca în timpul mandatului meu, și cred că este și părerea dumneavoastră, Doamne ferește să se întâmple ceva într-o școală. Trebuie să luăm atitudine, pe calea dialogului, în legătură cu primăriile unde vedem că nu se implică suficient, să-i chemăm aici, să le explicăm că există multe riscuri și aș vrea ca acest număr, până la anul, să fie redus și să tindă spre zero. Dorința mea, și cred că și a dumneavoastră, este să nu mai existe pe raza județului Alba, copii care să învețe în unități neautorizate sanitar. Mulțumim Instituției Prefectului și IȘJ Alba pentru colaborare”, a spus Alexandru Sinea.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea