Rămâi conectat

Actualitate

Numărul dosarelor privind crimele de război în Ucraina a depășit 10.000. Polițiști ai altor state europene participă la investigații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Numărul dosarelor privind crimele de război în Ucraina a depășit 10.000. Polițiști ai altor state europene participă la investigații

Generalul Ihor Klymenko, șeful Poliției Naționale a Ucrainei a declarat faptul că numărul dosarelor privid săvârșirea de crime de război pe teritoriul Ucrainei a depășit 10.000.

Potrivit acestuia, anchetatorilor ucraineni care investighează crime de război li s-au alăturat poliţişti din mai multe ţări europene.

„Până în acest moment, Poliţia Naţională a Ucrainei a înregistrat 10.800 de anchete. Ce ţine de regiunea Kiev, într-adevăr a fost fixat un număr mare de crime de război şi, împreună cu procuratura, criminaliştii noştri fac cercetări. I-am implicat în acesta muncă şi pe colegii noştri din ţări străine, precum Polonia, Lituania şi Franţa. Împreună trebuie să detaliem şi trebuie să cercetăm orice crimă de război, pentru a nu apărea dubii când anchetele vor fi trimise în instanţe”, a afirmat Klymenko.

Acesta a precizat că Poliţia Naţională a Ucrainei şi-a retras efectivele de poliţişti din zonele aflate sub ocupaţia armatei ruse.

„Pe teritoriile ocupate, Poliţia, unde a fost posibil, şi-a retras personalul, din cauză că existau încercări de a-i angaja pe poliţiştii noştri în nou-creata poliţie a ocupanţilor. Vă pot comunica că poliţiştii noştri au renunţat să facă acest lucru, pentru a nu se pune în pericol. Unde nu am reuşit să îi evacuăm la timp, datorită factorilor obiectivi, ei s-au refugiat pe cont propriu”, a afirmat şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea