Rămâi conectat

Actualitate

Numărul de locuințe terminate în România a crescut cu aproape 2% în primele trei luni ale anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul de locuinţe finalizate în România a urcat în primele trei luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 1,9%, la 10.273, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în regiunile de dezvoltare Vest şi Nord-Vest, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe medii de rezidenţă, în primul trimestru al acestui an, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (55,7%).

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că numărul locuinţelor terminate din fondurile private a crescut cu 307 locuinţe, iar numărul locuinţelor terminate din fondurile publice a scăzut cu 118 locuinţe.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului locuinţelor terminate în Vest (+588 locuinţe), Nord Vest (+324), Sud-Muntenia (+266) şi Bucureşti-Ilfov (+111).

Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord – Est (-408 locuinţe), Centru (-303), Sud – Est (-216) şi Sud-Vest Oltenia (-173).

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuinţe, în creştere cu 1.095 locuinţe faţă de anul anterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea