Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Numărul companiilor din România care estimează o creștere a profiturilor în acest an a scăzut în ultimele șase luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul companiilor ce activează în România, și care se așteaptă la o creștere a profiturilor, a scăzut în ultimele luni, de la 21%, în primăvara acestui an, la doar 12% în septembrie, potrivit datelor preliminare ale unui studiu de specialitate prezentat, vineri, de către Elena Badea, managing director al companiei de cercetare Valoria, în cadrul conferinței Business Challenge 2017.

Circa 80% dintre românii care locuiesc în țară și care lucrează în străinătate și-au planificat concediul în țară. 30% dintre ei, în luna septembrie

Circa 80% dintre românii care locuiesc în țară și care lucrează în străinătate și-au planificat concediul în țară, 30% dintre ei alegând o vacanță în luna septembrie, conform unui studiu realizat de un portal de rezervări online, remisă vineri AGERPRES.

Prețurile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomerației, traficul mai lejer și temperaturile moderate au făcut ca luna septembrie să crească în opțiunea de vacanță a românilor.

În topul destinațiilor din România preferate de turiști se află litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Delta Dunării și satele din Transilvania, conform studiului realizat de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Preferința pentru litoralul Mării Negre nu este o surpriză, având în vedere că anul trecut pentru un milion de turiști și-au petrecut vacanța pe litoralul românesc.

Cei mai mulți români și-au planificat concediul în luna august (peste 50% dintre respondenți). Marea surpriză a studiului este că aproximativ 30% și-au plănuit o vacanță la începutul lunii septembrie.

Cei mai mulți români (peste 70%) alocă pentru bugetul unei vacanțe în România între 100-200 lei pe zi, de persoană, iar pentru o vacanță în străinătate între 75-150 euro pe zi. Printre destinațiile din străinătate preferate de români pentru concediul de vară se număra Grecia, Bulgaria, Spania și Croația.

Majoritatea românilor (45%) pleacă în concediu alături de familie și copii, 37% în cuplu și 15% alături de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2615 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada iulie — septembrie 2017.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea