Numai la Alba Iulia se poate întâmpla aşa ceva! Un proiect de hotărâre privind reducerea impozitelor pentru firme nu mai are susținere – doi dintre inițiatori s-au răzgândit imediat după ce au semnat
Convocarea la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia, din data de 7 martie, unde urma să se dezbată un proiect de hotărâre depus ”cu acte în regulă” la Primăria municipiului Alba Iulia a fost semnată de opt consilieri locali (care sunt și inițiatorii proiectului), doar că doi s-au răzgândit şi au depus şi semnat alte două documente, la aceeaşi instituţie, prin care declară nonşalant că de fapt şi de drept ei au semnat pe invitaţia pentru convocarea şedinţei în cauză fără să fi fost corect informaţi în legătură cu acest proiect.
Proiectul de hotărâre propune reducerea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidenţiale ale persoanelor juridice, reprezentanţii a 45 de societăţi comerciale adresându-se primăriei, printr-o petiţie, nemulţumiţi că au ajuns să plătească, după întocmirea raportului de reevaluare, un impozit aproape dublu, în condiţiile aplicării unei cote maxime de impozitare de 1,3 la sută. Cu acest proiect de hotărâre au fost de acord, la început: Daniel Zdrânc, Horaţiu Clepan, Vasile Petric, Vasile Crişan, Bogdan Medrea, Dorin Şerdean, Dorin Pocol şi Ovidiu Jidveian.
Proiectul a fost înregistrat la primărie în data de 2 martie, conform parafei de pe primul document. Aceeaşi dată figurează şi pe cererile formulate ulterior de Dorin Iustin Pocol şi Vasile Daniel Petric prin care îşi retrag semnătura de convocare a şedinţei extraordinare. De ce? Pentru că, susţin cei doi, nu au fost informaţi… aşa cum se cuvine asupra proiectului ce urmează a fi dezbătut, proiect iniţiat şi de ei!
”Menţionez că în general citesc şi mă documentez despre proiectele de hotărâre supuse dezbaterilor, prin urmare aş fi de acord cu o astfel de dezbatere în cadrul şedinţei ordinare a C.L.”, scrie de mână Dorin Pocol pe declaraţia proprie. Absolut derutant!
Nepregătit pentru extraordinara şedinţă din 7 martie se simte şi Vasile Daniel Petric, după cum singur recunoaşte tot în scris: ”Am semnat fără să fiu informat complet despre proiectul de hotărâre supus dezbaterii”. Cei doi trebuie să fi compus declaraţiile umăr la umăr, că prea le seamănă încheierea: ”În consecinţă informez C.L. că nu sunt de acord cu convocarea şedinţei extraordinare şi nici cu proiectul de hotărâre”, scrie Dorin Pocol. Acelaşi lucru îl declară şi Vasile Petric, inversând doar ordinea nemulţumirilor, respectiv şedinţa cu proiectul.
Care va să zică, fie aţi semnat ”ca primarul” pe proiectul de hotărâre unde, nu-i aşa, dădea bine să apăreţi cu iscălitura, fie „v-a deschis” cineva mintea, post-conceperea documentului, indicându-vă calea… cea bună, în timp ce vă ţinea de urechi, aşa că repejor, repejor, aţi găsit drumul pe care să-l urmaţi, astfel încât nici să nu vă retrageţi cuvintele (că nu dă bine, tocmai în an electoral), care va să zică să se reducă, dar ce-i atâta grabă, poate rămâne la fel?
Dacă se amână şedinţa până la sfârşit de lună, când sunt programate de obicei ordinarele, reducerea nu va mai fi oricum de actualitate, 31 martie fiind termen limită pentru şi agenţii economici, care nu mai pot beneficia astfel de bonificaţia de 5%.
Contactat în legătură cu această situaţie, consilierul local Bogdan Medrea ne-a declarat: „Avem motive să credem că aceşti consilieri au fost ameninţaţi. De cine? Probabil de cei care de prea mulţi ani conduc acest oraş precum afacerea lor”.
Rămâne de văzut dacă cei doi aleşi nehotărâţi – Dorin Pocol şi Vasile Petric vor da dovadă de bărbăţie şi vor susţine reducerea impozitelor pe clădirile rezidenţiale ale agenţilor economici, desigur, nu înainte de a se informa corect sau complet, după ce vor citi şi se vor documenta (aşa cum ne spune unul dintre ei că procedează de obicei), sau le vor spune celor care i-au ales că nu sunt de acord cu scăderea şi, prin urmare, vor să se menţină cotele maxime de impozitare. (A.D.T., M.N.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu Răscoala ţărănească din Transilvania din 1784, numită şi „Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan”, a fost o importantă acţiune de revoltă a ţărănimii iobage împotriva constrângerilor feudale […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 3 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
30 octombrie: DEZASTRUL de la Certej, cea mai mare catastrofă ecologică din istoria României. 89 de oameni au murit şi 76 au fost răniţi