Rămâi conectat

Actualitate

Nu vă lăsați înșelați! În cazul unui control al Gărzii Financiare Alba, verificați comisarii la numărul de telefon 0258.813.813

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cazul în care firma dumenavoastră primește vizita unor persoane care susțin că sunt reprezentanți ai Gărzii Financiare și vă solicită documentele societății la control, puteți acum să verificați la numărul de telefon 0258.813.813, dacă aceștia sunt cu adevărat inspectori ai Gărzii Financiare și nu impostori. La același număr de telefon cei care simt că asupra lor s-a făcut un abuz din partea inspectorilor reali pot să sesizeze acest lucru.

ANAF a luat decizia de a pune la dispoziția cetățenilor, pentru a putea face aceste verificări, numerele de telefon ale Comisariatelor județene, după ce autoritatile au constat recent mai multe cazuri in care persoane necunoscute pretind ca sunt reprezentanti ai Garzii Financiare si înșeală angajatii operatorilor economici, pretinzând și primind bani, bunuri sau alte foloase materiale pentru a trece cu vederea neregulile existente sau inventate.

“Informaţii utile în cazul unui control al Gărzii Financiare:

Deoarece au fost semnalate recent mai multe cazuri ale unor persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai Gărzii Financiare şi intimidează reprezentanţii operatorilor economici, este necesară precizarea câtorva aspecte importante:

1. La orice acţiune de control a Gărzii Financiare participă minimum doi comisari.

2. Fiecare trebuie să prezinte legitimaţia de control, insigna de împuternicire şi ordinul permanent de serviciu şi să se înscrie în Registrul unic de control.

3. În cazul în care există suspiciuni în legătură cu identitatea sau calitatea oficială de comisar a persoanelor care declară că intenţionează să efectueze un control specific Gărzii Financiare, se poate obţine confirmarea seriei şi numărului legitimaţiei de control prin apelarea numărului de telefon al secţiei din judeţul de domiciliu.

4. Dacă reprezentanţii Gărzii Financiare contactaţi telefonic infirmă informaţiile, trebuie apelat numărul de urgenţă 112 şi raportată posibila infracţiune de uzurpare a unei calităţi oficiale.

5. Mai multe informaţii referitoare la drepturile şi obligaţiile, atât ale comisarilor Gărzii Financiare, cât şi ale contribuabililor verificaţi, sunt publicate şi pot fi consultate oricând şi pe website la adresa http://www.gardafinanciara.ro/informatii-utile/drepturi-si-obligatii.

6. Numerele de telefon ale Comisariatului General şi ale secţiilor judeţene ale Gărzii Financiare:

Comisariatul General: 021.316.5761; Alba: 0258.813.813;”, se arată într-un comunicat al Gărzii Financiare.

foto arhivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea