Rămâi conectat

Sport

Nu se mai pot face fuziuni în fotbal!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Comitetul de Urgenţă al FRF a introdus un nou articol în ROAF, prin care se interzic schimbarea sediului unui club, schimbarea denumirii sau cesiunea de acţiuni între diferite grupări, divizarea sau comasarea unui club, schimbarea acţionariatului în vederea promovării sau obţinerii licenţei. Potrivit site-ului FRF, articolul 5 bis, „3. Integritatea competiţiilor, Principiile de promovare şi retrogradare”, care a intrat deja în vigoare, prevede, printre altele, următoarele: „Modificarea formei juridice sau a structurii unui club pentru a facilita calificarea pe merit sportiv sau/ şi primirea unei licenţe pentru campionatul unei ligi naţionale, în detrimentul integrităţii sportive a unei competiţii, este interzisă. Aceasta include, de exemplu: schimbarea sediului, schimbarea denumirii sau cesiunea de acţiuni între diferite cluburi, precum şi divizarea sau comasarea unui club, schimbarea acţionariatului. (…) 5. Pentru încălcarea dispoziţiilor alin. 3, cluburile respective vor fi sancţionate cu interzicerea dreptului de promovare într-o categorie superioară pentru 3 ani competiţionali”. Constatarea abaterilor de la principiile de promovare şi retrogradare, precum şi soluţionarea eventualelor litigii sunt de competenţa Comisiei de Disciplină a FRF, iar hotărârea acesteia va putea fi atacată cu recurs la Comisia de Recurs a FRF. (M.N.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Final de an cu victorie netă: Optimum Alba Iulia – Alma Sibiu 7-0 (3-0)

Dan HENEGAR

Publicat

în

La ultima reprezentație a anului, în etapa a 6-a a Ligii Elitelor Under 15, Seria 13, Optimum Alba Iulia a învins net, scor 7-0 (3-0), pe Alma Sibiu (grupare cu un singur punct și fără gol marcat).

Pe Stadionul “Mureșul” din Drâmbar au marcat S. Bran, Baba, Moș, M. Nicola, Zoicaș – două și Davel. Antrenorii Gheorghe Bran și Ciprian Selagea au mizat pe formula: Răzvan Cutean – Alberto Vaida, Răzvan Clepan, Ionuț Henegar, Nicola Matei, Sebastian Bran, Denis Gligor, Tudor Zoicaș, Mihai Moș, Robert Baba, Robert Davel; rezerve Raul Miclea, Raul Hudrea, Darius Horșa, David Ponoran, Fabian Rădac.

Gruparea albaiuliană, clasată pe prima poziție, cu un meci mai mult decât Interstar Sibiu (nu a jucat), va sta în ultima rundă a anului, iar în martie mai are trei întâlniri, cu Corvinul Hunedoara (11 martie, deplasare), Interstar Sibiu (19 martie, acasă) și Hermannstadt (26 martie, deplasare).

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0 | Campioana, victorie fără emoții, a 6-a consecutivă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj s-a impus fără emoții în Sala „Timotei Cipariu”, în etapa a 6-a a Diviziei A1 la volei feminin, scor 3-0 (25-19, 25-8, 25-22), cu Știința Bacău, grupare care a avut-o în efectiv și pe Ștefania Cheluță (7 puncte), fostă echipieră a campioanei.

De cealaltă parte a fileului s-a aflat experimentata Georgiana Faleș, a cărei carieră a fost legată aproape două decenii de Știința Bacău,

Deținătoarea titlului a mizat pe o distribuție fără piesele de bază, dar și așa a controlat ostilitățile și a câștigat, după 66 de minute, al 6-lea meci la rând. Cu 17 puncte din 18 posibile, formația din „Mica Romă” conduce ierarhia, iar runda viitoare va avea pauză. În lotul băcăuan sunt și alte două foste blăjence, Adina Stanciu (6 p) și Ana-Maria Berdilă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Edificator pentru disproporția valorică dintre combatante a fost setul secund, cu Iarina Axinte servind pentru 6-0 și o diferență zdrobitoare.

Următoarele jocuri sunt în 3 decembrie, cu Dinamo București, acasă, respectiv 7 decembrie, debutul în grupele Champions League, deplasare în Franța, pentru duelul cu Volero Le Cannet

Volei Alba Blaj: Iarina Axinte –   5 puncte – Georgiana Faleș –  3 p, Sorina Miclăuș –  13 p,  Raisa Ioan – un punct, Andrea Kossanyiová – 12 p, Jovana Cirković – 19 p, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Jovana Kocić – 5 p, Andreea Ispas (libero); Gergana Dimitrova, Victoriia Russu, Bojana Milenković, Slađana Mirković.

FOTO: Nicu GOGA (Radio Blaj)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga 4: Voința Stremț și Hidro Șugag – victorii externe clare | Cioară (Industria) – hat-trick în 7 minute

Dan HENEGAR

Publicat

în

În penultima rundă a Ligii 4, Voința Stremț și Hidromecanica Șugag au câștigat clar disputele externe de la Abrud și Teiuș. Industria Galda, campioana de toamnă, s-a despărțit de fani cu un succes concludent, vedeta jocului fiind Alexandru Cioară.

*Cuprirom Abrud – Voința Stremț 0-5 (0-0). Stremțenii s-au dezlănțuit în actul secund: al treilea meci adjudecat, fără gol primit (golaveraj 18-0). Moții au 11 partide în care nu au câștigat, numai 3 puncte strânse și au înregistrat cea mai dură înfrângere.

*Kinder Teiuș – Hidromecanica Șugag 2-5 (0-3). La ultimul joc acasă, teiușenii au îregistrat al 3-lea eșec la rând (a 4-a înfrângere consecutivă pe teren propriu). În schimb, formația lui Ionuț Neag are o serie de apreciat: 3 jocuri fără eșec, 7 puncte strânse, cel mai clar succes stagional (al doilea la rând în deplasare). În minutul 90, Rancea (Kinder) a ratat un penalty.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Industria Galda de Jos – Energia Săsciori 4-0 (0-0). Deja campioană a turului, Industria a trecut al 8-lea val, cu Alexandru Cioară un hat-trick în numai 7 minute!

Foto: Rareș NICULAȘ (Teiuș)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea