Rămâi conectat

Actualitate

NOUTĂȚI privind imunizarea anti-Covid19. Valeriu Gheorghiță: ”Nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Comitetului Național de Vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, nu crede că va fi nevoie ca imunizarea împotriva coronavirusului să se facă în fiecare an, la fel ca la gripă.

Valeriu Gheorghiță a explicat că, în opinia experților, vor continua să fie imunizate anti-COVID-19 doar anumite categorii de persoane.

”În opinia mea şi nu doar a mea, a specialiştilor, probabil că nu. Este posibil să fie anumite categorii de persoane care sunt la risc să dezvolte anumite forme severe unde e posibil să fie nevoie de o singură doză, de un booster, însă nu cred că vom ajunge să facem vaccinare sezonieră ca la gripă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește imunitatea dobândită după vaccin, Valeriu Gheorghiță a anunțat că aceasta ar putea dura pentru cel puțin 12 luni.

”În opinia noastră, probabil că vorbim cel puţin de 12 luni rata răspusului imun, însă avem nevoie de mai multe date prin monitorizarea periodică a persoanelor vaccinate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV a precizat că în acest moment companiile evaluează adaptarea noilor vaccinuri pentru noile tulpini de COVID-19.

„Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul poplaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea