Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noutăți pentru pensionari: Cum ar putea primi seniori bani în plus din biletele de tren neutilizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noutăți pentru pensionari: Cum ar putea primi seniori bani în plus din biletele de tren neutilizate

În cursul zilei de miercuri, 12 octombrie, o nouă propunere legată de biletele de tren neutilizate de către pensionari a fost înregistrată la Secretariatul General al Camerei Deputaților cu sprijinul Organizației Seniorilor Naționali Liberali. Inițiativa îi aparține lui Gabriel Andronache, liderul liberalilor din Camera Deputaților.

Citește și: Noua lege a pensiilor 2024: Unele pensii se vor majora cu 30%. Cum se calculează punctajul

„Venim cu această iniţiativă legislativă pentru a face dreptate în valorificarea unui drept care se află la dispoziţia pensionarilor din România: în proporţie de aproximativ 80% acest drept rămâne nevalorificat pentru că el nu este utilizat”, a declarat ulterior liderul deputaţilor PNL.

Astfel, conform acestui proiect, biletele de transport cu trenul ce au ajuns a nu mai fi utilizate rămase de către pensionari vor putea fi ulterior în sume de bani. Aceste sume ar urma să fie din nou restituite către seniori. Gabriel Andronache a mai precizat apoi că își dorește ca acest proiect de act normativ să fie susţinut de toate grupurile parlamentare. Și că ar urma să aibă un parcurs legislativ urgent.

Citește și: Pensii 2023: Când se virează pensia pe card în octombrie? Cum se acordă ajutoarele

Iniţiatori principali care îl susțin pe Gabriel Andronache sunt deputații Lucian Bode, Gigel Ştirbu, Florin Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, Virgil Popescu. Iar la momentul de față, în lege sunt stipulate următoarele: „În baza deconturilor prezentate de operatorii de transport feroviar de călători, rutier sau naval, Direcţia generală economică şi buget din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului va întocmi şi va prezenta spre aprobare ministrului, în calitate de ordonator principal de credite, o notă privind înregistrarea pe cheltuielile Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a sumelor plătite de la bugetul de stat cu această destinaţie”, se menționează în comunicatul emis de CFR Călători.

Apoi, se specifică și faptul că: „În cazul în care în viitor vor apărea unele modificări organizatorice privind relaţiile dintre unităţile care participă la aplicarea prezentelor norme metodologice, acestea vor fi tratate de comun acord între Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului. (art. 34 și art. 35 din Legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările ulterioare, şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2004 privind acordarea unor facilităţi familiilor de pensionari din 21.12.2004).

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea