Rămâi conectat

Actualitate

Noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu şi-a stabilit priorităţile

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Priorităţile Ramonei Mănescu la Ministerul Transporturilor sunt accesul la finanţare, buna desfăşurare a portofoliului şi integritatea reprezentanţilor instituţiei. Pe lângă acestea, noul ministru a recunoscut miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că nu a mai mers cu trenul de acum 10 ani.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat miercuri că are ca priorităţi în noua funcţie accesul la finanţare, buna administrare a portofoliului şi integritatea reprezentanţilor instituţiei.

În ceea ce priveşte obţinerea de finanţare, ea a spus că „nu este străină” de acest domeniu, precizând că s-a implicat în negocierile dintre Parlamentul European, Comisie şi Consiliu în ceea ce priveşte directivele şi problematica României.

Ea a adăugat că va merge săptămâna viitoare la Bruxelles pentru discuţii privind absorbţia fondurilor europene şi, totodată, că „buna administrare” este absolut necesară, urmând să solicite în acest sens „mobilizarea şi responsabilizarea” tuturor profesioniştilor din minister.

„Nu în ultimul rând, integritate, pentru că pentru a fi eficienţi şi performanţi nu trebuie să fim doar competenţi, ci şi integri. Vă promit că orice derapaj va fi sancţionat”, a spus Mănescu.

Noul ministru a solicitat presei „un răgaz de câteva zile, maxim 2 săptămâni”, pentru a putea analiza situaţia domeniului transporturilor, astfel încât să poată răspunde tuturor întrebărilor legate de proiectele şi priorităţile ministerului.

Ministrul a recunoscut că nu a mai călătorit cu trenul de aproape 10 ani. „Ultima oară am călătorit cu trenul, cred, nu sunt sigură, în 2002 sau în 2003. Nu ştiu exact când au început lucrările la tronsonul Bucureşti-Constanţa. Eu călătoream foarte mult pe acest tronson. În momentul în care au început lucrările şi călătoria dura 5 ore, 6 ore, 7 ore, am renunţat”, a spus ministrul la o conferinţă de presă.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea