Noul ministru al Educației vrea venituri bazate pe respect și bonusuri pentru profesori: „Dincolo de un salariu decent”
Noul ministru al Educației vrea venituri bazate pe respect și bonusuri pentru profesori: „Dincolo de un salariu decent”
Daniel David, noul ministru al Educației, vrea salarii bazate pe performanță. Daniel David spun că unele lefuri pot cumula și un bonus, dacă profesorii fac performanță la catedră.
Citește și: FOTO | Povestea unui tânăr din Alba care a transformat provocările în puterea de a inspira prin sportul adaptat: „Speranța începe cu fiecare dintre noi. Hai să construim împreună o lume mai bună”
Ministrul a declarat într-o conferinţă de presă că a văzut că există această discuţie în spaţiu public legată de indicatorii de performanţă şi salarizare
”Au fost discuţii, sunt, s-au tot pornit diverse analize. Eu cred următorul lucru, că indicatorii de performanţă – şi cred că şi Coaliţia a gândit la fel, pentru că m-am uitat în programul de guvernare cu foarte mare atenţie, şi acolo unde se vorbeşte de indicatori de performanţă, indicatorii de performanţă nu sunt legaţi de salariul de bază – eu cred că salariul de bază trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate şi educaţiei”, a spus ministrul noul ministru al Educației, Daniel David.
El a precizat că, dincolo de un salariu decent, el are această abordare meritocratică, de a veni cu indicatori de performanţă, dar în forma unor bonusuri, premii, lucruri suplimentare faţă de un salariu de bază.
”Deci nu salariul pe baza indicatorilor de performanţă, ci veniturile pot să intre în această logică”, a explicat ministrul Educației, Daniel David.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Taxe pe salariu 2025 în România, cu mult peste media regiunii, potrivit datelor colectate de Uniunea Europeană: „Știai că statul îți ia 70% din veniturile lunare?”
Taxe pe salariu 2025 în România, cu mult peste media regiunii, potrivit datelor colectate de Uniunea Europeană: „Știai că statul îți ia 70% din veniturile lunare?” „Știai că statul îți ia 70% din veniturile lunare?”, se întreabă deloc retoric economistul Radu Georgescu, într-un amplu comentariu care explică modul cum acest lucru afectează majoritatea populației, lipsită […]