Rămâi conectat

Actualitate

Noul mall din Alba Iulia: Consilierii locali au votat ca liniile de înaltă tensiune să fie mutate de lângă viitoarea clădire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul mall din Alba Iulia: Consilierii locali au votat ca liniile de înaltă tensiune să fie mutate de lângă viitoarea clădire

Guvernul a cerut Consiliului Local Alba Iulia să adopte o hotărâre prin care să cedeze mai multe terenuri către domeniul public al statului.

Terenurile trebuie să ajungă în administrarea Transelectrica SA, potrivit unei note aflate miercuri în mapa Guvernului.

Compania urmează să realizeze o deviere a liniilor aeriene de energie electrică pe ruta Mintia – Alba Iulia – Șugag și Cluj Florești – Alba Iulia – Gâlceag, operațiune necesară pentru continuarea lucrărilor la noul mall, aflat în construcție.

Primăria municipiului Alba Iulia a emis în beneficiul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A. autorizația de construire nr. 843/20.12.2021, având ca obiect executarea lucrărilor privind devierea LEA 220kV zona Ampoi Alba-Iulia (Deviere LEA 220kV d.c. Mintia – Alba-Iulia / Alba-Iulia – Șugag, LEA 220 kV Cluj Florești – Alba Iulia / Alba Iulia – Gâlceag pentru construire centru comercial) și demolare stâlpi. Devierea liniilor electrice, în baza autorizației de construire nr. 843/20.12.2021, are loc în vederea eliberării amplasamentului și realizării condițiilor de coexistență pentru construirea unui centru comercial, conform autorizației de construire nr. 101/18.02.2022 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia în beneficiul PK Topaz S.R.L. Dezvoltarea centrului comercial și devierea liniilor electrice este oportună având în vedere faptul că va duce la implementarea unui traseu al liniilor electrice mai apropiat de râul Ampoi, restrângând culoarul de protecție în raport cu proprietățile private aflate în zona centrului comercial, ceea ce va permite folosirea fără restricții a unor suprafețe care în prezent nu pot fi folosite sau au întrebuințări limitate. De asemenea, se vor desființa amenajările din cadrul Bazei Sportive Ampoi 2 care sunt amplasate în culoarul de protecție al LEA 220kV, ceea ce va duce la îmbunătățirea gradului de siguranță a rețelei de transport.

Investiția va impulsiona dezvoltarea economică a zonei Ampoi, o zonă puțin dezvoltată a Municipiului Alba Iulia și va duce la amenajarea unei zone de spațiu verde de aproximativ 11.792 m.p. care va fi deschisă accesului public.

Lucrările de deviere cuprinse în autorizația de construire nr. 843/20.12.2021 implică mutarea unor stâlpi aparținând rețelei electrice de transport național, parte dintre aceștia urmând a fi relocați pe cele trei terenuri aflate în domeniul public al Municipiului Alba Iulia.

Soluția tehnică de relocare a LEA 220kV ce implică amplasarea stâlpilor pe cele trei terenuri a fost aleasă de către CNTEE Transelectrica S.A. prin avizul CTA nr. 60/10.11.2021 emis de UTT Sibiu, fiind cea mai oportună dintre mai multe variante de relocare care au fost analizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea