NOUA TAXĂ AUTO 2018: Cu cât poluarea va fi mai mare, cu atât șoferii vor trebui să plătească mai mult
NOUA taxă auto 2018: Şoferii vor avea parte de o nouă taxă, iar aceasta va fi cu atât mai mare cu cât maşina poluează mai mult.
Autorităţile vor astfel să descurajeze importurile de autovehicule second hand şi se gândesc să impună, pentru aceste autoturisme, un bir ce poate ajunge şi la 200 de euro pe an. Statul încă nu a început să restituie timbrul de mediu – taxă declarată ilegală de autorităţile europene – dar se gândeşte la una pe care toţi proprietarii de maşini ar trebui să o achite anual.
Istoria taxei auto în diferitele ei forme va avea un nou episod. La 1 ianuarie 2007 a apărut taxa de primă înmatriculare.
Pe 19 februarie 2009, taxa a fost modificată, iar Guvernul a scăzut valoarea ei cu o treime. Din 30 ianuarie 2012 şi până la 31 decembrie 2012, taxa a fost suspendată iar cei care apucaseră să o plătească urmau să primească banii înapoi. Din 15 martie 2013, intră în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculată exclusiv pe baza emisiilor poluante.
Timbrul de mediu, împreună cu alte 102 taxe nefiscale au fost eliminate la 1 februarie 2017. Acum, statul se gândeşte să introducă o nouă taxă de poluare în martie 2018.
Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: „Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei si care poluează, deci au o normă inferioară de poluare, euro 2, euro 3 sau euro 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Noi trebuie să facem şi o informare la Comisie şi ea să fie dezbătută aşa cum trebuie.”
Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, ea urmând să fie calculată în funcţie de gradul de poluare al maşinii.
Sursa Realitatea.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
În România, doar 1 din 5 medicamente nou-aprobate este compensat. Accesul la noi terapii salvatoare, limitat față de țările din UE
În România, doar 1 din 5 medicamente nou-aprobate este compensat. Accesul la noi terapii salvatoare, limitat față de țările din UE România este codașa Europei la accesuri la terapii inovatoare, salvatoare de vieți, și deseori fără alternativă terapeutică. Doar 1 din 5 medicamente nou-aprobate la nivel european este compensat în România. Media europeană este dublă […]
TITULARIZARE 2025: Rezultatele inițiale vor fi publicate astăzi. Pânâ când se vor putea depune contestații
TITULARIZARE 2025: Rezultatele inițiale vor fi publicate astăzi. Pânâ când se vor putea depune contestații Astăzi, marți, 22 iulie 2025, vor fi publicate rezultatele inițiale de la concursul național de Titularizare 2025. Profesorii care sunt nemulțumiți de rezultate pot să depună contestații în zilele de marți, 22 iulie 2025, și miercuri, i23 iulie 2025, ar […]
Vouchere de energie 2025 | Aplicația informatică testată de STS, aflată în fază avansată de lansare și aplicare
Vouchere de energie 2025 | Aplicația informatică testată de STS, aflată în fază avansată de lansare și aplicare Aplicația informatică destinată acordării voucherelor de energie, lansată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, se află într-u stadiu avansat de dezvoltare și va fi operațională înainte de termenul de 60 de zile stabilit prin legislație. „Procesul de dezvoltare […]