Noua lege a salarizării, o prioritate pentru Guvernul Ponta – susține PSD Alba

În următoarea perioadă, Ministerul Muncii va acţiona în vederea elaborării unei noi legi a salarizării. Noua viziune asupra salarizării funcţionarilor din administraţie urmăreşte echitatea în sistemul bugetar, dar şi combaterea corupţiei.

PSD Alba01

ELIT

Vor începe consultări cu partenerii sociali, astfel încât la finele lunii septembrie legea privind salarizarea în sistemul bugetar să fie finalizată. Se va ţine seama de faptul că e nevoie de o salarizare la acelaşi nivel a celor ce formează puterea legislativă, cea  executivă şi cea judecătorească.

Până în 15 septembrie vor avea loc consultări, apoi proiectul de lege va ajunge în Parlament, astfel încât implementarea sa să înceapă de anul viitor. În prezent, salarizarea funcţionarilor se face haotic şi se simte nevoia unei legislaţii adecvate, care să motiveze personalul din administraţie.

Aceste măsuri vin după ce Guvernul Ponta le-a dat înapoi funcţionarilor drepturile tăiate de Guvernul Băsescu-Boc-Udrea, cel care a recurs şi la reducerea personalului din administraţie. Noua lege a salarizării personalului bugetar se poate aplica pentru că ţara noastră are creştere economică, avem sustenabilitate economică şi socială.

Guvernul Ponta propune ca noua lege a salarizării să cuprindă cinci clase de salarizare, inclusiv cele pentru persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, pentru persoanele cu studii medii sau care au absolvit şcoli profesionale, fără bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurtă durată şi persoanele cu studii superioare de lungă durată.

În opinia PSD Alba, sistemul bugetar are nevoie de o salarizare care să aducă echitate, să-i motiveze pe cei ce muncesc mai mult pentru o  creştere a calităţii muncii în administraţia publică.

Biroul de Presă al PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

Așa zis-a Burebista 9 iulie 2015 at 14:29

Oare fiecare filială județeană a partidului repetă același comunicat dat de la centru?
Altceva din care să reiese că voi sunteți mai buni decât ceilalți din Alba și să punem ștampila pe voi nu aveți?
De fapt care-i rolul unei organizații județene? Să fie papagal?

BUREBISTA 9 iulie 2015 at 14:47

Papagal, papagal esti tu, nu vezi si nu simti nimc ca s-a facut ceva pentru tara asta. Esti frustrat rau !!!!

adevarul 10 iulie 2015 at 12:44

Dumneavoastră aţi vota un politician despre care ştiţi că e hoţ, mârşav şi ticălos pentru simplul motiv că, din bani publici, vă mai dă o sută de lei la leafă? Ei bine, el crede că da…

olimpiada dezmatului bugetar 10 iulie 2015 at 13:12

La ora la care parlamentarii europeni îl implorau la Strasbourg pe premierul grec Alexis Tsipras să livreze un program concret de reforme fiscal-bugetare, nu doar deziderate vagi, premierul nostru interimar, Gabriel Oprea, punea şi el umărul să aşeze România pe şinele de pe care a deraiat Grecia: salariile demnitarilor se triplează. Dar Oprea nu e singur în acest efort. Rovana Plumb, ministrul Muncii, pregăteşte o nouă lege de salarizare în sistemul bugetar, din care tot ce ştim până acum este că salariile vor creşte. Parlamentarii au dat drumul la robinetul cu pensii speciale – pentru diplomaţi, pentru aviatori, pentru funcţionarii din Parlament şi, evident, pentru ei înşişi. Un grup de deputaţi a însăilat un proiect de lege prin care ar urma să primească pensii speciale şi unii aleşii locali: primari, viceprimari, şefi şi adjuncţi de Consilii Judeţene, atât cei aflaţi în funcţie, cât şi cei care şi-au terminat mandatele – şi cred că e vorba aici de cîteva zeci de mii de persoane. Iar premierul Ponta a anunţat deja că pregăteşte un ”pachet de măsuri sociale”, care ”nu va intra în vigoare mai devreme de anul 2016”. Ce avem noi aici? Pentru că tot vorbim de greci, cred că ne aflăm în faţa unei veritabile Olimpiade a dezmăţului bugetar, un atac concertat şi venit din mai multe direcţii la adresa finanţelor publice.

postacu pesedist 10 iulie 2015 at 14:26

noi psd dam ca stim ca altii vor plati dupa noi. nu va doara pe voi capul de unde scoate ponta la anul 3.7 mld euro pt cresterile salariilor bugetariilor.sunt bani, ii impartim.oricum sefulnostru ponta victor mai sta o saptamana doua si apoi are treaba cu controlul judicar.
doar si la grecii se rezolva treaba.numa dureaza un pic.
important este ca voi sa votati psd,si mai ales cel mai important aspect este sa ne ajutati pe noi pesedistii sa distrugem justitia.
avem crestere economica mare. ne pregatimsa cumparam compania apple.si cateva tari mai mici.
avem bani dragilor. am luat si logane noi la politie.

Dr. Jivago 10 iulie 2015 at 19:48

@ ilie de la uzină – alias postacu pesedist

Ehei @iliuţă, iliuţă , iar te mîncă rău ! Se pare că n-a ţinut tratamentul ăla pt. hemoroizi !
Trebuie să-mi fac însă mea culpa că am uitat să te atenţionez că dă halucinaţii dacă măreşti doza , uite acum te crezi pesedist
Hai, să treci pe la mine să schimbăm tratamentul, încercăm ceva mai intensiv, eventual nişte supozitoare , vedem noi ! O fi vreo distrofie, nu ştiu încă, hai că o ameliorăm noi cumva !

mike 10 iulie 2015 at 22:31

Ca doctor, esti bun commentator—ca si commentator??, e mai bine sa fi -doctor –Ilie domle dotctor are din pacate ,multaaaaa dreptate . — Daca baza materiala de facut bani , e la pamint –de unde mama zmeului faci rost de malai ??? aha–te imprumuti –dar nu uita ca trebuie sa dai inapoi si inca cu mare dobinda — unde nu-i creier e vai de picioare — dar, in fine ,asta e treaba doctorului –prima –sa vindece –creierasul, apoi, mergatoarele.

pilu 10 iulie 2015 at 22:57

Ma nenorocitule fi tare si da-te pe fata, nu scrie in numele altuia.
Tare fricos trebuie sa fi.
Ca…ati din astia se gasesc pe toate drumurile. Jenant.

Status-Quo 11 iulie 2015 at 10:26

Sase insi plesnind de bunastare, inghesuiti la o masa. Trebuie sa fie important. Au de comunicat ceva! Acu zic ca legea salarizarii bugetarului (buricu’ pamantului in tara asta) e o prioritate. Ț-ț-ț-ț-ț…

Bai PSD: n-o mai lalaiti atat. Ziceti-i ”legea datului” si inghesuiti in ea tot ce ati dat si ce mai vreti sa dati in continuare pana cand v-o lua draqu cu totul.

O prapaditura de partid, o gramada toxica, perversa, ratacita, cinica, corupta in profunzime si fara cel mai mic dram de constiinta nationala (decat declarativ), un grup de oameni care n-a facut nimic sanatos pentru tara asta. Si toata otrava asta se ascunde sub o vesnica poleiala de intentii frumoase.

Gustati cu incredere! Moartea e lenta da sigura.

Pana la urma cineva va trebui sa indrepte iar nebuniile facute de astia in 3 ani. Doi pasi inainte trei pasi inapoi – asta pare sa fie ritmul de dezvoltare al Romaniei. Si totul pentru ca niste asistati voteaza iar niste neasistati cu ifose in cap nu merg la vot.

Cum e bai PSD cu autostrazile? Cu master-planu? Cum e cun investitiile si atrasu de fonduri de la UE? Cum e sa fii cea mai prapadita tara din UE in domeniul infrastructurii? Cum e ca dupa 25 de ani de democratie sa n-ai o autostrada cap-coada gata?

IulianH 12 iulie 2015 at 21:16

Noua lege a salarizarii e stupidă din start !
Ce criterii sunt astea ?
…persoanele cu studii superioare de scurtă durată şi persoanele cu studii superioare de lungă durată,vor avea salarii diferite, sună a discriminare,dacă doi oameni au aceeasi meserie, fac acelasi lucru 8 ore,dar îi plătesti diferit, pe unul mai mult,pe altul mai putin…halal mentalitate.

Apropo 13 iulie 2015 at 8:00

Da @ Iulică, e foarte normal, pt. că, (pentru un salar mai mare) unul şi-a frecat coatele prin anfiteatre, adică a studiat. Celălalt, a frecat … manganul … (parcă aşa i se spune !)
Uite de ex. domnul ăsta care a postat deasupra ta, tot mangalul l-a frecat, că se exprimă greu. El de fapt a vrut să scrie “jos PSD, votaţi noul PDL” dar s-a scremut să scrie aproape o pagină ca să-şi expună gîndurile şi să se facă înţeles ! Vezi @Iulică, de aia e bună şcoala !!!

IulianH 13 iulie 2015 at 23:25

@Apropo, tu ca si allti politicieni, ganditi cu kurul ! era vorba de meseria pe care o practici la locul de munca,daca doi indivizi practică aceeasi profesie dar îi diferentiază un rahat de hartie numită diplomă atunci se cheamă discriminare,
pentru că tot statul perfid a permis facultătile private ca apoi
sa instige oamenii intre ei,in cazul ăsta cei discriminati nu pot decat să tragă chiulul, iar cei cu studii la ,,stat,, plătiti mai bine nu au decat sa munceasca mai mult.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...