Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Noua lege a pensiilor 2023: Cum vor fi afectate pensiile militarilor și celor din cadrul MAI

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Noua lege a pensiilor 2023: Cum vor fi afectate pensiile militarilor și celor din cadrul MAI

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Pensionarii din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne au primit mai multe detalii din partea ministrului Muncii, Marius Budăi.

Oficialul a afirmat că și aceste pensii vor vizate de reforme. Despre pensiile aflate deja în plată, ministrul a explicat că: „Pensiile aflate în plată nu vor scădea, că nu au cum să scadă. Vorbim doar de acele pensii care depăşesc salariul aflat în activitate şi acelea care nu afectează partea de contributivitate, lucru care este deja în proiectul de lege propus de Guvern şi trimis în Parlament”.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Citește și: Indexare pensii 2023: O nouă regulă negociată de România cu Comisia Europeană

Marius Budăi a explicat mai departe că: ”Pensiile militare au trecut prin patru reforme până acum, iar atât premierul, cât şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu sunt extrem de determinaţi ca implementarea PNRR să nu fie pusă în pericol, chiar dacă unii, la un moment dat, au greşit. Noi trebuie să căutăm acele soluţii şi suntem în căutarea acestor soluţii acum şi discutăm cu Comisia, astfel încât nici să nu bulversăm sistemele, nici să afectăm sistemele din punct de vedere al independenţei.

Citește și: IMPOZITARE PENSII 2023: Pensiile mai mici de 3.000 de lei ar putea fi scutite de impozit

Am spus-o şi eu de foarte multe ori că pensiile militare nu sunt pensii speciale. Principiul de bază de la care s-a pornit cu Comisia este acela de a nu mai permite prin legislaţie ca sistemele să fie abuzate, acesta este principiul de bază. În rest, pensiile militare nu sunt pensii speciale. Legislativ, nicio pensie din România nu este pensie specială, însă trebuie să faci această tranziţie către omul obişnuit. Nu trebuie să mai fie deosebiri atât de mari”, a punctat oficialul.

Citește și: Noutăți pensii 2023 | Ce șanse sunt să mai crească pensiile în acest an?

Ministrul Muncii a mai precizat în ceea ce privește termenul până la care noile prevederi vor fi gata că: ”O parte din amendamente sunt gata astfel încât până miercuri seara să fie gata scrise toate amendamentele, astfel încât joi să le poată depune Coaliţia în Parlament”, a afirmat Budăi și a mai adăugat că: ”Principiul noilor legi este că nu vor mai fi deosebiri atât de mari. Va fi o trecere treptată. Nu se poate face o trecere bruscă, dacă vrei să fii responsabil. O parte din amendamente sunt gata deja și le-am prezentat liderilor Coaliției. Am primit dispozitie ca toate amendamentele să fie gata până miercuri seară. Joi, Coaliția ar urma să le depună în Parlament. A fost îmbucurător că am reușit să obțin aceste principii, astfel încât să avem jalonul îndeplinit. Joi, toate informațiile vor fi publice. Vă garantez că cele convenite cu Comisia Europeană vor fi respectate”, a mai declarat Ministrul Muncii.

Cum se vor reforma pensiile speciale. Marius Budăi anunță cele patru criterii

Ministrul Muncii Marius Budăi a făcut unele clarificări în ceea ce privește pensiile speciale din România.

Marius Budăi a declarat azi că: „Principiile şi criteriile stabilite împreună cu Comisia Europeană sunt următoarele:

Citește și: PENSII 2023: Cât costă o lună de vechime în câmpul muncii. Suma se poate achita și în rate

– Creşterea treptată a vârstei de pensionare în conformitate cu sistemul public de pensii, până la vârsta de 65 de ani. Astfel, fiecare om care lucrează în România va trebui să fie echivalent, să nu fie deosebiri între cei care lucrează în anumite sisteme şi cei care lucrează în sistemul public de pensii şi vor avea o vârstă de pensionare până la vârsta de 65 de ani, aşa cum este prevăzută, gradual, şi în legea din sistemul public de pensii.

– Drepturile de pensii vor fi calculate prin creşterea treptată a perioadei de contribuţie, aşa cum este prevăzut în sistemul public, astfel încât, la finalul acestei perioade, să se ajungă treptat astfel încât raportarea să fie la întreaga perioadă. Nu vor mai fi alese anumite perioade din interiorul a ceea ce au contribuit, ci va fi raportare la întreaga perioadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe programul Rabla pentru tractoare 2024: Fermierii sub 40 de ani beneficiază de vouchere care acoperă 80% din valoarea utilajelor

Bera Larisa

Publicat

în

Începe programul Rabla pentru tractoare 2024: Fermierii sub 40 de ani beneficiază de vouchere care acoperă 80% din valoarea utilajelor Administația Fondului pentru Mediu a anunțat că în data de 22 noiembrie 2024 începe programul Rabla pentru tractoare. În primă fază, se vor înscrie firmele de la care fermierii pot achiziționa utilaje noi. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea