Nouă facilitate pentru șoferi: Conducătorii auto vor putea verifica online toate amenzile și sancțiunile primite în trafic
Nouă facilitate pentru șoferi: Conducătorii auto vor putea verifica online toate amenzile și sancțiunile primite în trafic
Conducătorii auto vor putea verifica online toate amenzile și sancțiunile primite în trafic, conform unei noi inițiative legislative, acest lucru eliminând certificatele eliberate doar la cerere, în format fizic, privind istoricul sancțiunilor.
„Scopul prezenței legi îl constituie asigurarea cadrului legal necesar pentru că titularii permiselor de conducere să aibă acces permanent și neîngrădit la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice. Poliția Română va asigura accesul direct al titularilor permiselor de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice în aplicația informatică reglementată prin Ordinul nr. 141 din 15 septembrie 2014 privind evidență permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.
Dreptul de acces la istoricul sancțiunilor al titularilor permiselor de conducere se limitează la vizualizarea datelor, generarea și descărcarea unui certificat online. Certificatul privind istoricul sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice se generează la momentul solicitării titularului permisului de conducere, în format online.
Ce prevede proiectul de Lege care da acees șoferilor la istoricul sancțiunilor
”Art. 1 – Prezenta lege reglementează accesul titularilor permisului de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.
Art. 2 – Scopul prezenței legi îl constituie asigurarea cadrului legal necesar pentru că titularii permiselor de conducere să aibă acces permanent și neîngrădit la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.
Art. 3 – (1) Poliția Română va asigura accesul direct al titularilor permiselor de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice în aplicația informatică reglementată prin Ordinul nr. 141 din 15 septembrie 2014 privind evidență permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie.
(2) Dreptul de acces la istoricul sancțiunilor al titularilor permiselor de conducere se limitează la vizualizarea datelor, generarea și descărcarea unui certificat oniine.
(3) Certificatul privind istoricul sancțiunilor referitoare la regimul circulației pe drumurile publice se generează la momentul solicitării titularului permisului de conducere, în format online.
Art. 4 – în termen de 30 de zile de la dată publicării prezenței legi în Monitorul Oficial al României, Partea 1, Ministerul Afacerilor Interne va elabora norme metodologice de aplicare a prevederilor acesteia, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului”.
Noul marcaj apare pentru prima oară în România în București iar nerespectarea acestuia îi poate lăsa pe șoferi fără carnet.
Șoferii care tranzitează Capitală trebuie să fie cu ochii în patru la un semn nou de circulație care a apărut deja în intersecțiile aglomerate. Este vorba despre Bike Box, un marcaj aprobat de autorități pentru a le oferi bicicliștilor mai multă siguranță în trafic.
Este vorba despre Bike box care este un marcaj ce a fost aprobat și adoptat de autoritățile locale din Capitală.
Marcajul Bike Box apare la intersecțiile semaforizate în zonele unde sunt trecerile de pietoni unde se poate efectua virajul la stânga. Măsura vizează siguranță persoanelor care folosesc biciclete și trotinete.
„Bike box-ul reprezintă o zona bine delimitată, constând într-un marcaj în formă pătrată, cu o bicicletă în mijloc, care va apărea pe carosabil. Principalul rol al acestor marcaje este să-i ajute pe cei care se deplasează pe două roți, prin crearea unui spațiu de stocare a bicicletelor care efectuează virajul la stânga. Bicicliștii vor avea, astfel, posibilitatea de a fi primii la semafoare și de a avea o vizibilitate crescută în zonele aglomerate. Aceștia nu se vor mai expune riscului de a fi acrosati de autoturismele care pleacă în viteză de la semafor și nici nu vor mai inhala gazele de eșapament”, transmite Primăria Capitalei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii