Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Noua centură ocolitoare a municipiului Blaj: A fost semnat contractul de proiectare și execuție. Când va fi gata cel mai important proiect de infrastructură din istoria orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua centură ocolitoare a municipiului Blaj: A fost semnat contractul de proiectare și execuție. Când va fi gata cel mai important proiect de infrastructură din istoria orașului

Marți 16 ianuarie, la Primăria Blaj, primarul Gheorghe Rotar a semnat, împreună cu reprezentanții PRENIS SRL, liderul Asocierii PRENIS SRL – DACIA FABER SRL – EXPLAN SRL – INFRA EXPERT AD, câștigătoarea licitației, contractul de proiectare și execuție pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj.

Citește și: Cel mai mare contract de lucrări din istoria comunei Mihalț a fost semnat: 15 kilometri și jumătate de drum vor fi modernizați cu o sumă COLOSALĂ

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Valoarea totală a acestei investiții este de 145.354.480,03 lei (fără TVA), iar finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Operațional Transport 2021-2027 și de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii!

Perioada de implementare a investiției este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, respectiv 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în maximum 30 de zile, după verificarea, de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, dosarului de achiziție pentru procedura de licitație.

Am convingerea că termenele de proiectare și execuție vor fi respectate, iar varianta ocolitoare a municipiului Blaj va fi finalizată la începutul anului 2026!

Varianta ocolitoare a municipiului este cel mai important proiect de infrastructură din istoria Blajului, care ne va ajuta să asigurăm o conexiune rapidă a Blajului, prin intermediul viitorului Drum Expres Blaj – Teiuș, cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone!

Varianta ocolitoare a municipiului Blaj va avea o lungime totală de 6,845 km, un viaduct spectaculos în lungime de aproximativ 300 de metri și 4 sensuri giratorii!

Realizarea variantei ocolitoare conduce la scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului Blaj, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor, dar și reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului înconjurător (poluare fonică și atmosferică).

Investim în Blaj, investim în noi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea