Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Noile legi ale siguranţei naţionale ne întorc cu 20 de ani în urmă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este de părere deputatul liberal de Alba Teodor Atanasiu

Deputatul PNL Teodor Atanasiu a catalogat ieri trecerea tacită prin Camera Deputaţilor a pachetului de legi privind Siguranţa Naţională ca un nou atentat grav la democraţie. „Legea ne întoarce cu 20 de ani în urmă. Este clar o emanaţie a SRI. Doar Securitatea lui Ceauşescu avea ofiţeri de cercetare penală care aveau drept de anchetă, adică te ridicau de acasă şi te băgau în beci pentru cercetări. Este prea mult pentru o societate care încă nu a reuşit să-şi vindece rănile trecutului”, a spus liderul liberal. Atanasiu consideră că o lege care clar restrânge unele libertăţi individuale sau colective trebuie neapărat supusă dezbaterii societăţii civile, a parlamentarilor, a tuturor celor interesaţi. „PNL se va opune categoric votării acestui pachet de legi fără o dezbatere prealabilă. Cezar Preda minte când spune că legea s-a dezbătut în Comisia de Control al SRI. Eu fac parte din această comisie şi niciodată nu mi-au fost arătate aceste legi. Le-am găsit doar în caseta de deputat, în ziua când au trecut de Camera Deputaţilor”, a spus Atanasiu.
Deputatul liberal a prognozat că se va încerca o trecere rapidă a acestui pachet de legi şi prin Senat.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea