Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Noiembrie 2017 – noul termen de finalizare a lotului 4 din Autostrada Sebeș – Turda

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noiembrie 2017 – noul termen de finalizare a lotului 4 din Autostrada Sebeș – Turda

Deși trebuia definitivată în martie 2016 și cu toate că termenul inițial de construire a autostrăzii a fost de 18 luni, constructorul lotului 4 din Autostrada Sebeș-Turda, firma austriacă PORR, a obținut de la adjudecătorul contractului o prelungire a acestuia cu 20 de luni, adică aproape 2 ani. Inițial firmei austriace PORR i s-au acordat 22 de luni pentru construirea celor 16 kilometri de autostradă ai lotului 4 care se întinde de la Decea (județul Alba) și până în Turda (județul Cluj), însă se pare că mai are nevoie de timp pentru finalizarea lucrărilor, acesta fiind un lot care s-a dovedit dificil din punct de vedere al exproprierilor.

De asemenea, plata va fi suplimentată cu 32 de milioane de lei. Aceasta se va adăuga celor 470 de milioane de lei care vor fi primiți de PORR pentru lucrăriautostrada sebes-turda, conform valorii inițiale a contractului. Contractele FIDIC (Federația Internațională a Inginerilor Consultanți) sub umbrela cărora se construiește și lotul 4 Sebeș – Turda prevăd că în prima fază disputele dintre Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și constructori sunt judecate de un inginer adjudecător, care trebuie să fie acreditat de FIDIC și totodată să dea dovadă de imparțialitate desăvârșită între cele două părți.

Întregul tronson Sebeș – Turda are o lungime de 70 de kilometri (cost aproximativ de 7 milioane de euro per kilometru) și este împărțit în patru loturi: lLotul 1  – 17,0 km de la intrarea pe autostradă în Sebeș până la Pârâul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei, fără TVA; lLotul 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei, fără TVA; Lotul 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fără TVA; lLotul 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei, fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea