Noiela Cristina Vieru, admisă pentru funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Noiela Cristina Vieru a câștigat concursul pentru funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, desfășurat la sfârșitul lunii ianuarie, după ce a obținut 9,42 de puncte la evaluarea proiectului de management și 9,66 de puncte la interviu.

Pentru funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud și-au depus dosarele șase candidați. Cristina Vieru a câștigat concursul obținând 9,54  – punctaj final.

Rezultatele:

Consiliul Județean Alba a scos în 2017 de mai multe ori la concurs funcția de manager general al Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud, însă fără rezultat. Unitatea spitalicească a fost condusă interimar de aproximativ 1 an de zile de directorul medical Virginia Gomboș, după ce fostul director Vasile Vultur a părăsit conducerea spitalului ca urmare a expirării perioadei în care putea ocupa, conform legii, această funcție.

Consiliului Județean Alba a alocat, în 2018, Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud suma de 150.000 de euro, în mare parte pentru reparații curente.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud nu a fost lipsit în ultimii ani de scandaluri.

În septembrie 2016 o secție a fost închisă, după ce șoareci au fost filmați în saloane. În octombrie 2017 o anchetă a organelor de cercetare penală a avut loc la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, după ce consilierul local Ionela Danciu a făcut o sesizare la DNA și Poliția Alba, pentru a se verifica dacă fostul manager al unității, Vasile Vultur, a avut studii de specialitate pe perioada în care a ocupat funcția.

Vultur s-a apărat spunând că legea s-a schimbat în vara anului 2014, iar el dăduse concursul în primăvară, în baza altei legi, și și-a încheiat mandatul respectând legislația.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...