Rămâi conectat

Politică Administrație

Noiela Cristina Vieru, admisă pentru funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noiela Cristina Vieru a câștigat concursul pentru funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, desfășurat la sfârșitul lunii ianuarie, după ce a obținut 9,42 de puncte la evaluarea proiectului de management și 9,66 de puncte la interviu.

Pentru funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud și-au depus dosarele șase candidați. Cristina Vieru a câștigat concursul obținând 9,54  – punctaj final.

Rezultatele:

Consiliul Județean Alba a scos în 2017 de mai multe ori la concurs funcția de manager general al Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud, însă fără rezultat. Unitatea spitalicească a fost condusă interimar de aproximativ 1 an de zile de directorul medical Virginia Gomboș, după ce fostul director Vasile Vultur a părăsit conducerea spitalului ca urmare a expirării perioadei în care putea ocupa, conform legii, această funcție.

Consiliului Județean Alba a alocat, în 2018, Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud suma de 150.000 de euro, în mare parte pentru reparații curente.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud nu a fost lipsit în ultimii ani de scandaluri.

În septembrie 2016 o secție a fost închisă, după ce șoareci au fost filmați în saloane. În octombrie 2017 o anchetă a organelor de cercetare penală a avut loc la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, după ce consilierul local Ionela Danciu a făcut o sesizare la DNA și Poliția Alba, pentru a se verifica dacă fostul manager al unității, Vasile Vultur, a avut studii de specialitate pe perioada în care a ocupat funcția.

Vultur s-a apărat spunând că legea s-a schimbat în vara anului 2014, iar el dăduse concursul în primăvară, în baza altei legi, și și-a încheiat mandatul respectând legislația.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea