Rămâi conectat

Actualitate

Noi schimbări în Educație: Se renunță la mediile semestriale și obligativitatea tezelor. Anunțul ministrului Educației

Ioana Oprean

Publicat

în

Noi schimbări în Educație: Se renunță la mediile semestriale și obligativitatea tezelor. Anunțul ministrului Educației

În cursul dimineții de luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat faptul că se va renunța la mediile semestriale și obligativitatea tezelor, iar profesorii vor avea mai multă autonomie la evaluarea pe parcursul anului. Noile măsuri fapt parte dintr-un pachet de schimbări mari ale Educației din România.

Ministrul Educației a explicat faptul că, pe parcursul anului, elevii vor fi evaluați mai des de profesori, astfel că o materie care este învățată de elevi 2 ore pe săptămână va avea nevoie de 5 note.

”E în curs de finalizare întâlnirea comisiei pentru dialog social dintre minister și toți partenerii de dialog pentru definitivarea regulamentului de organizare și funcționare în educația preuniversitară ca mâine să avem un ordin de ministru spre publicare în Monitorul Oficial”, a anunțat ministrul.

Ministrul a făcut precizări și cu privire la primele teste date de elevi la matematică, dar și la chestionarele completate de aceștia:

„Astăzi, 30 mai, începând cu ora 08:00 au fost administrate 15 mii de teste de matematică în cadrul programului de evaluare standardizată pentru clasa a 3, a 5-a și a 6-a. Au fost completate de către copii și 10 mii de chestionare de satisfacție. Două treimi, 3/4 din primii elevi au apreciat pozitiv administrarea acestor teste”, a mai declarat ministrul Educației.

De asemenea, acesta a anunțat un program de 1 miliard de euro pentru reducerea abandonului școlar:

„Programul va avea o finanțare de 1 miliard de euro pentru 5 ani, va fi coordonat de Ministerul Educației și Agriculturii. În total, aceste surse de finanțare vor trebui să genereze 1 miliard de euro astfel încât să avem o extindere semnificativ[ a programului de sprijin pentru reducerea abandonului școlar pentru un număr cât mai mare de elevi. Critieriile vor fi stabilite de Ministerul Educației. Prima rundă din acest program național a realizat deja selecția de peste 1000 de școli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Cu privire la vacanțe, ministrul Cîmpeanu a anunțat următoarele:

”În ceea ce privește vacanța mobilă de o săptămână din februarie, inspectoratele județene au decis astfel: Sunt 30 de județe care au decis ca vacanța să fie în ultima săptămână, 10 județe în a treia săptămână, iar București și Suceava au decis să fie în a doua săptămână”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]

Citește mai mult

Actualitate

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]

Citește mai mult

Actualitate

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea