Noi produse introduse de Guvern pe lista celor cu TVA de 9%: lapte, ouă, animale şi păsări vii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

lapte_si_ouaLista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii, potrivit proiectului actualizat de Cod Fiscal.

Astfel, în noul document, datat 13 martie, este propusă extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 9%, începând cu anul viitor, alături de pâine, pentru livrarea următoarelor bunuri: animale vii şi păsări vii, din specii domestice, carne, inclusiv organe comestibile şi preparate din carne, peşte şi preparate din peşte, cu excepţia peştilor ornamentali, lapte, produse şi subproduse lactate, ouă de păsări, legume, plante, rădăcini şi tuberculi, alimentare, fructe comestibile şi preparate din acestea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Primul proiect al noului Cod Fiscal, prezentat de Guvern în urmă cu o lună, prevedea reducerea cotei TVA la 9% doar pentru carne, peşte, legume şi fructe, dar Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui a cerut Ministerelor Finanţelor şi Agriculturii şi Parlamentului reducerea TVA la 9% şi la lapte şi produse lactate, considerând discriminatorie scăderea taxei doar pentru unele alimente.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, spunea atunci că Guvernul va lua în considerare propunerea de aplicare a cotei de TVA de 9% şi pentru lapte atunci când va exista un consens între fermieri şi producători, precizând că fermierii n-au dorit introducerea măsurii în prima variantă a Codului Fiscal.

Noul proiect menţine ideea reducerii cotei standard de TVA de la 24% la 20%, începând cu 2016, şi la 18%, începând cu 2018.

Sursa: mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Așa zis-a Burebista 17 martie 2015 at 8:15

Felicitări! Deci se poate scădea TVA-ul nu doar crește.
Ce a avut în minte boc cel mai incompetent dintre prim-miniștrii când a mărit TVA-ul nu înțeleg! A avut ceva cu românii? Facă bine să-mi plătească diferența de creștere a prețului din cauza măririi TVA-ului la toate cumpărăturile mele din iulie 2010 până în prezent. De ce s-a ascuns după FMI ca să ne tragă în jos?
Pe de altă parte nu se poate ca un penal să scoată legi. Oricât de bună este legea va lăsa portițe pentru infractori. Că așa este obișnuit. Facă bine să-și execute pedeapsa. Pentru cei cu funcții publice propun ca pe lângă pedeapsa faptei să se adauge muncă în folosul comunității la strâns gunoaie timp de minim 1 (un) an, iar pentru cei aleși prin votul populației să se dubleze pedeapsa. Când va veni la mine să-mi strângă gunoiul o să i-l torn în cap!
După ce și-a ispășit pedeapsa să-și ceară scuze public pentru ce a făcut!
Doamne ajută!

Comentariile sunt oprite