Rămâi conectat

Curier Județean

(FOTO) Unirea Juniors B – SVF 2011 3 – 3 (2 – 0)

Publicat

în

Juniorii FC Unirea Alba Iulia îşi continuă turneul în Ungaria, în primele două partide disputate la Miskolc cu Academia de Fotbal DVTK Diosgzor alb-negrii împărţindu-şi frăţeşte victoriile cu gazdele, la cele două categorii de vârstă: DVTK –  Unirea Juniors A 2 – 1, respectiv Unirea Juniors B – DVTK 2 – 1. Ieri, după disputarea celor două meciuri, fotbaliştii albaiulieni au servit masa de prânz la o pensiune din localitate, apoi s-au deplasat spre Kazincbarrcika, o localitate situată la 17 km de Miskolc, unde, în jurul orei 16.oo, s-au cazat la Hotel Lukacs, într-un cadru natural deosebit. După-amiaza a fost una de relaxare şi odihnă, pentru a putea fi apţi în vederea confruntărilor de azi, având voie să vizioneze returul celei de-a doua semifinale a Champions League dintre CF Barcelona şi Bayern Munchen 0 – 3. La ora 9.oo, juniorii unirişti, însoţiţi de staff-ul tehnic, în frunte cu cei doi antrenori – Florian Bebe Brumaru şi Mihai Dăscălescu, s-au îmbarcat în autocar şi au pornit spre localitatea Mucsony, ocomună de 3.2oo de locuitori situată la circa 7 km. Aici funcţionează de 2 ani Şcoala de Fotbal SVF 2011 Mucsony, cu care juniorii albaiulieni vor disputa două partide, la orele 10.00 şi 12.00.

*Unirea Juniors B – SVF 2011 Mucsony

Electrica Furnizare Discount

Baza sportivă a SVF 2011 Mucsony are două terenuri de fotbal – unul cu gazon, iar cel de-al doilea, pe care se joacă meciul juniorilor, este un teren cu suprafaţă artificială, prevăzut cu nocturnă.

Aici am fost primiţi de preşedintele Şcolii de Fotbal SVF Mucsony, Agoston Negrutz, un orădean stabilit acum 30 de ani în Ungaria. Şcoala pregăteşte 1500 de copii din localităţile învecinate, de la categoria de vârstă U 6 până la U 19. Florian Brumaru i-a înmânat acestuia o plachetă şi tablourile cu cele două echipe de juniori din Alba Iulia, i-a mulţumit pentru primirea făcută şi l-a felicitat pentru investiţiile realizate la această bază sportivă. Agoston Negrutz a spus că investiţiile s-au realizat cu sprijinul statului maghiar, care prin Legea sportului a prevăzut că firmele pot redirecţiona până la 70% din impozitul datorat statului către activitatea sportivă. „Din păcate, Legea sportului din România nu prevede acest lucru, dar sperăm să putem convinge autorităţile locale să ne sprijine”, a spus antrenorul albaiulian.

La ora primului meci, cerul este acoperit, dar vremea este favorabilă pentru fotbal. Pentru prima dispută, antrenorul Bebe Brumaru a introdus în teren următoarea formulă: Podar, Rodean, Iancu, Cioplântă, Alexievici, Şandru, Buda, Oană, Morar, Rahovean, Culda, Rezerve, Popa,  Petruşan, Onacă, Goguţă, Monescu,Boamfă, Cuştiuliţă, Selagea, Scrobotă, Nicola, Olar. După o primă repriză dominată clar de elevii antrenorului Bebe Brumaru, FC Unirea Juniros B conduce la pauză cu 2 – 0, prin punctele marcate de Oană, după o pasă filtrantă primită în careu, şi de Morar. După schimbările efectuate de Bebe Brumaru la pauză, gazdele au reintrat în joc în repriza secundă prin punctul înscris de .Fabian, albaiulienii restabilind diferenţa de două lungimi prin golul lui Nicola. Pe fondul unui relaxări, SVF 2o11 a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, prin cele două punctelRuszo G. Albaiulienii au forţat victoria, iar spre final au mai ratat 3 ocazii prin Boamfă şi Şandru. Una peste alta, echipa lui Bebe Brumaru a fost superioară, mai ratând în prima repriză alte 5 situaţii de gol, prin Rahovean 2, Culda, 2 şi Morar. „Schimbările efectuate la pauză şi-au pus amprenta în partea a doua a jocului. Cred că meritam victoria, dar am ratat câteva ocazii clare.”, a spus antrenorul Bebe Brumaru.

Corespondenţă din Ungaria,

Robert GHERGU

 

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru participanții la trafic, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări participanților la trafic, în condițiile atenționărilor meteo care vizează, în perioada imediat următoare, inclusiv zone din județul Alba:

 • asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, aveți suficient combustibil, iar autovehiculul este echipat corespunzător, pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
 • Evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă acest lucru este absolut necesar, informați-vă, înainte de a porni la drum, dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
 • Circulați cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare sau cu vizibilitate scăzută;
 • Măriți distanța între mașini;
 • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ceței, a ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite această manevră;
 • Asigurați-vă temeinic înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
 • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
 • Nu frânați brusc;
 • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici când sunteți obosiți;
 • NU UITAȚI: utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei;
 • Pietonilor le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto, astfel încât recomandarea principală este aceea de a se asigura foarte bine înainte de a se angaja în traversarea drumului, inclusiv când fac acest lucru pe trecerile semaforizate;
 • Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic. Vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare