Noi generații de sacrificiu: Aproape 95 de mii de micuți aveau părinții plecați peste hotare, la sfârșitul lui 2017

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Noi generații de sacrificiu. România viitorului crește cu tristețe în glas și cu lacrimi pe obraz: sunt copiii care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Cei mai mulţi au rămas acasă în grija rudelor până la gradul patru. Nu puține sunt cazurile în care micuții au rămas în grija asistenţilor maternali sau în centrele de plasament. Sunt însă doar cifrele raportate oficial.

O singură dorinţă strigată anul trecut pe aproape o sută de mii de voci. Aceea ca mama şi tata să vină acasă. La sfârşitul lui 2017, în jur de 95.000 de copii aveau unul sau ambii părinţi peste hotare. Cei mai mulţi au fost lăsaţi în grija rudelor de până la gradul patru, la asistenţi maternali sau în centrele de plasament. Departe de părinţi, copiii cresc singuri şi trişti, indiferent câtă atenţie primesc de la cei din jur.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Oficial, aproape trei milioane şi jumătate de români muncesc în străinătate. Raportat la ei, o cifră de aproape o sută de mii de copii rămaşi acasă pare prea puţin. ONG-urile vorbesc de cel puţin 200.000 de copii rămaşi în grija altora.

Legea spune că părinţii care pleacă să muncească în străinătate trebuie să notifice autorităţile în grija cui îşi lasă copiii, cu 40 de zile înainte să părăsească ţara.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419