Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi controale în spitale. Secţiile de chirurgie, ORL şi ginecologie, în atenţia MS şi a CNAS

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judetean Alba02Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a anunţat că de astăzi vor începe controale în 77 de spitale, care vizează în principal secţiile de chirurgie şi vor fi verificate, printre altele, decontările pentru serviciile medicale şi modul în care sunt făcute internările.

„Echipele mixte ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ale Ministerul Sănătăţii încep, luni, controale în secţiile de chirurgie din 77 de spitale din România. Şi pentru că vorbim de secţii de chirurgie, echipele de control vor merge de luni şi la spitalele de pe platforma medicală de la Fundeni”, a spus Bănicioiu.

Ministrul a precizat că echipele vor avea ca obiectiv verificarea modului în care sunt realizate decontările pentru serviciile medicale din spitale, după declanşarea scandalului privind decontările ilegale pentru operaţii făcute la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

„Echipele de control vor verifica modul în care sunt făcute decontările, dacă diagnosticele puse la internare corespund intervenţiilor realizate. Totodată, informaţiile sunt coroborate cu datele prezentate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti şi casele de asigurări de sănătate”, a mai spus Bănicioiu.

Controalele se vor încheia în 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie, de către Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a mai spus Bănicioiu.

Echipele de control vor verifica atât secţiile de chirurgie plastică şi reparatorie, cât şi secţiile de ORL şi ginecologie.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea