Rămâi conectat

Actualitate

Noi condiții pentru organizarea nunților: Când vor putea fi reluate nunțile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi condiții pentru organizarea nunților: Când vor putea fi reluate nunțile

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat în cadrul unei conferințe de presă condițiile în care românii pot participa la nuntă, în acest an. În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nunțile vor putea fi reluate începând cu luna mai.

Care sunt noile condiții pentru organizarea nunților

Raed Arafat a explicat în cadrul conferinţei de presă de luni că participarea la căsătorie nu înseamnă că o persoană carantinată poate merge la nuntă, ci doar că poate participa la cununia legală de la starea civilă.

Situațiile în care românii aflați în carantină pot cere să fie exceptaţi de la cele cinci zile de carantină sunt „situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare cum ar fi afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă, fără a se limita la acestea, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative”, scrie în noua hotărâre adoptată luni de CNSU.

Reamintim că ministrul Sănătăţii declara recent că nunțile vor putea fi reluate în condiții normale începând din luna mai.

”Am avut discuţii nu numai cu cei din industria nunţilor, am avut foarte multe discuţii în ultima perioadă cu reprezentanţi ai diversele industrii, fie că discutăm de HoReCa, de organizatorii de evenimente, mă gândesc că nu sunt doar nunţi evenimentele la care asistăm, din HoReCa, din marii retaileri, din industria alimentară şi cred că în luna martie putem avea o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate.

Toată lumea îşi doreşte predictibilitate, nu îşi doreşte o măsură pe care o luăm de azi pe mâine şi cred că în luna martie, când vom avea elemente concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună programul.

Cred că începând din luna mai aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări, nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, dar trebuie păstrate elemente de siguranţă care înseamnă o oarecare distanţare sau în cazul unor evenimente publice, nu neapărat nunţi, utilizarea măştii la tulpina Omicron este cel mai important element pentru că este o barieră mecanică care previne transmiterea”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul spune că important este să trecem de acest val, despre care crede că va fi ultimul important din punctul de vedere al sănătății publice.

„Mă bucur ca la nivelul CNCAV s-a luat decizia de schimbare a strategiei de vaccinare cu încercarea de a ajunge la categorii vulnerabile, era bine să se întâmple cu mult timp în urmă, dar e bine că se întâmplă şi acum. Important e să trecem de acest val despre care cred eu ca este ultimul important al acestei pandemii”, a declarat ministrul Sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea