Noi condiții pentru cei care vin în România. Cum poți fi scutit de izolarea timp de 14 zile

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, noi regulir pentru cei care vin în țară. Aceștia vor intra în carantină daca vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Persoanele care se află în carantină, dar în a 5-a zi se testează, iar rezultatul este negativ, atunci sunt scutiți de a sta 14 zile izolați.

Ludovic Orban: Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile.

Aceste restricții vor fi mai nuanțate.

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419